Μέσα Δεκέμβρη θα καταβληθούν οι οικονομικές ενισχύσεις του ΕΛΓΑ προς τους πληγέντες αγρότες από τον «Ιανό»



Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα 04/11/2020 ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, με κύριο θέμα συζήτησης τις αποζημιώσεις που θα λάβουν οι πληγέντες αγρότες από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την χώρα μας και κατ΄ επέκταση τις αγροτικές καλλιέργειες.

Ειδικότερα ο Διοικητής ενημέρωσε τον κ. Καραγκούνη ότι, όσο αφορά τις αποζημιώσεις που σχετίζονται με τις ζημίες που προκλήθηκαν από τον “ΙΑΝΟ” , οι πληγέντες αγρότες θα λάβουν τις σχετικές οικονομικές ενισχύσεις από τον ΕΛΓΑ περί τα μέσα Δεκεμβρίου του 2020.

Επιπρόσθετα ο κ. Καραγκούνης ενημερώθηκε ότι όσο αφορά τις όποιες άλλες οικονομικές ενισχύσεις-αποζημιώσεις οι οποίες εκκρεμούν από τον οργανισμό θα πραγματοποιηθούν από αρχές Ιανουαρίου του νέου έτους.

 Τέλος ο κ. Λυκουρέντζος γνωστοποίησε στον Βουλευτή ότι οι καταβολές των αποζημιώσεων θα πραγματοποιηθούν εντός των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου του 2021 εμπροσθοβαρώς Ιουνίου και Ιουλίου που γινόταν τα προηγούμενα έτη.

 https://iaitoloakarnania.gr

Σχόλια