Εκλογές ΗΠΑ: Προβάδισμα Μπάιντεν – Επιμονή Τραμπ για κλοπή στις κάλπες

Στα άκρα τα δύο στρατόπεδα των αμερικανικών εκλογών – Οι πολιτείες που θα βγάλουν πρόεδρο

Το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ συνεχίζεται με τους αξιωματούχους του Τζο Μπάιντεν να θεωρούν δεδομένη τη νίκη, ενώ μάλιστα από ώρα σε ώρα αναμένεται νέο διάγγελμά του, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Open TV, Μιχάλης Ιγνατίου. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του Κώστα Παναγόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου της Alco, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την έκβαση των αμερικανικών εκλογών. «Αν σφύριζε τώρα κάποιος τη λήξη, τότε νικητής θα ήταν ο Μπάιντεν με 270 εκλέκτορες έναντι 268 του Τραμπ» είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής των δεδομένων, όπως άλλωστε έχει γίνει αρκετές φορές τις προηγούμενες ώρες.

Αναφορικά με το αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μιχάλης Ιγνατίου σχολίασε: «Είναι οργισμένος, φάνηκε και στην δημόσια ομιλία του. Επιμένει στον ισχυρισμό του για κλοπή των εκλογών. Πριν τα πρώτα αποτελέσματα ο Τραμπ, έλεγε, μάλιστα ότι η εκλογική διαδικασία θα κριθεί στα δικαστήρια». Όσο για το τελικό αποτέλεσμα, ανέφερε: «Είναι το απόλυτο αδιέξοδο. Είναι χειρότερα τα πράγματα από το 2000».

Οι πολιτείες που θα βγάλουν πρόεδρο

Με ένα ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής στις αμερικανικές εκλογές, σημειώνεται ότι υπολείπονται εκατομμύρια ακόμα ψήφοι να καταμετρηθούν, από τις οποίες οι περισσότερες είναι επιστολικές. Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογών του Ουινσκόνσιν ανακοίνωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι ο υποψήφιος με το κόμμα των Δημοκρατικών πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κέρδισε την εκλογική μάχη στην πολιτεία αυτή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανακοινώνεται ότι «όλες οι ψήφοι έχουν καταμετρηθεί» και ότι «ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε το Ουισκόνσιν με 20.697 ψήφους».

Σύμφωνα με τoν Κώστα Παναγόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Alco, η Πενσιλβάνια έχει ακόμα δρόμο «το μυστικό είναι ότι τα πολυπληθέστερα κομμάτια δεν έχουν ενσωματωθεί». Το Μίσιγκαν θεωρεί ότι έστω και δύσκολα θα καταλήξει στα χέρια του Μπάιντεν, όπως και το Ουινσκόνσιν. Για τη Βόρεια Καρολίνα, σημείωσε, ότι δεν θα αλλάξει χέρια και θα παραμείνει στους Ρεπουμπλικανούς του Ντόναλντ Τραμπ, όπως και για τη Τζόρτζια που θεωρεί ισχυρό το προβάδισμα.

Οι Πολιτείες – κλειδιά στις 20:30

Μίσιγκαν (16 εκλέκτορες, 49,67% Μπάιντεν – 48,8% Τραμπ, καταμετρημένο το 96%)

Ουισκόνσιν (10 εκλέκτορες, 49,57% Μπάιντεν – 48,95% Τραμπ, καταμετρημένο το 95%)

Τζόρτζια (16 εκλέκτορες 50,3% Τραμπ – 48,48% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 95%)

Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες, 50,09% Τραμπ – 48,69% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 94%)

Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες, 55% Τραμπ – 43,06% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 75%)

Πηγή: ethnos.gr

Σχόλια