Βαρεμένος: “Ούτε για ΜΕΘ έκανα λόγο ούτε για επιλογή προσώπων που θα ζήσουν ή θα πεθάνουν”

 

Εξηγεί τι εννοούσε με την “επιλογή ασθενών στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας”

Εξηγεί τι εννοούσε με την “επιλογή ασθενών στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας” με σχετική ανακοίνωση ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

Σε αυτή το τονίζει μεταξύ άλλων πως oύτε για ΜΕΘ έκανε λόγο ούτε για επιλογή προσώπων που θα ζήσουν ή θα πεθάνουν.

Η ανακοίνωση του κ.Βαρεμένου:

“Προσπαθώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ να αρθρώσω δυό λέξεις εν μέσω μιας χαώδους κατάστασης, ανέφερα ότι είναι θετικό το γεγονός ότι ικανό ποσοστό νοσούντων ανήκουν πλέον σε νεότερες ηλικίες, αλλά γίνεται εκ των πραγμάτων μία επιλογή, εννοώντας ως προς την ένταση της φροντίδας.

Ούτε για ΜΕΘ έκανα λόγο ούτε για επιλογή προσώπων που θα ζήσουν ή θα πεθάνουν. Πολύ περισσότερο που γνωρίζω ότι η διοίκηση, οι γιατροί και οι νοσηλευτές επιδίδονται σ’ έναν τιτάνιο αγώνα, κάτω από αντίξοες συνθήκες και με σοβαρές ελλείψεις.

Όταν η κυβέρνηση δίνει εντολή για περικοπή των προγραμματισμένων χειρουργείων κατά 80%, αυτό δεν οδηγεί στο αμείλικτο δίλημμα μιας επιλογής και μετατροπής των νοσοκομείων σε μονοθεματική κατεύθυνση;

Είμαι από εκείνους που έχουν δώσει μεγάλο αγώνα, όχι μέσω ενός αφηρημένου καταγγελτικού λόγου, αλλά μιας σκληρής και μετρήσιμης προσπάθειας για την θωράκιση των νοσοκομείων μας.

Στον ΣΚΑΙ ανέφερα επίσης την διαμαρτυρία των γιατρών του νοσοκομείου Μεσολογγίου για το γεγονός ότι χωρίς τομογράφο, χωρίς λοιμωξιολόγο, πνευμονολόγο, αναισθησιολόγο σε μόνιμη βάσηκλπ, δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως νοσοκομείο αναφοράς Covid και κινδυνεύουν να βρεθούν και κατηγορούμενοι.

Αυτά για τους καλόπιστους. Για τους κακόπιστους δεν χωρεί λόγος και καθένας μιλάει με τα έργα του και, με βάση αυτά, διαμορφώνει όχι μόνον την πολιτική αλλά και την ανθρώπινη ταυτότητά του”.

Σχόλια