Κοινή επιστολή των Δήμαρχων Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, για τις υπό σύσταση Π.Ο.Α.Υ., με τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση απών.

 

Αφίσα για ΠΟΑΥ
 
Ημερομηνία, 17.11.2020
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ.
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
 
Θέμα: Κοινή επιστολή των Δήμαρχων Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, για τις υπό σύσταση Π.Ο.Α.Υ., με τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση απών.
 
Σε σύνταξη και αποστολή κοινής επιστολής προχώρησαν οι Δήμαρχοι Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης και Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, με ημερομηνία 7.11.2020 και παραλήπτες: 1. Τους/τις Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των παράκτιων Δήμων, 2. Τους/τις Περιφερειάρχες και τα Περιφερειακά Συμβούλια, 3. Την Κ.Ε.Δ.Ε. (υπόψη Δ.Σ. Επιτροπών Χωροταξίας και Νησιωτικότητας. 4. Την ΕΝ.Π.Ε. (υπόψη Δ.Σ. και αρμόδιας Επιτροπής, και 5. Τις Π.Ε.Δ. (υπόψη Δ.Σ.).
Θέμα της κοινής επιστολής των δύο Δημάρχων, η θεσμοθέτηση βιομηχανικών περιοχών ιχθυοκαλλιέργειας, δηλαδή των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειών (Π.Ο.Α.Υ.) σε πολλές παράκτιες περιοχές της χώρας, οι οποίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς μέσα στα γραφεία των ιχθυοκαλλιεργητών και των Υπουργείων, με τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση απούσες και προκλητικά στο περιθώριο.
Αυτή η μεθόδευση αποκλεισμού των τοπικών κοινωνιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα περάσει.
 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ. ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
 
Δείτε συνημμένα την επιστολή:
 

Σχόλια