Η «ξεκάθαρη και σαφής» απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά για την άρση των μέτρων

Με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να «βράζουν» από κρούσματα κορονοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς θέλησε να κάνει αναφορά στην άρση των μέτρων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων θέλησε, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, να είναι ξεκάθαρος και σαφής.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και σαφείς. Η απόφαση της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων θα βασιστεί στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στοιχεία που η κυβέρνηση παρακολουθεί αναλυτικά και τα αξιολογεί. Αντιλαμβανόμαστε την προσδοκία των πολιτών για τις γιορτές που πλησιάζουν.

 Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το διακύβευμα είναι η δημόσια υγεία. Ο ιός παραμένει ανάμεσα μας. Η τήρηση των μέτρων αποτελεί το καθημερινό στοίχημα ζωής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα καθώς δεν έχει παρατηρηθεί η βελτίωση που περίμεναν οι ειδικοί.

«Ίσως κάποιοι συμπολίτες μας να δείχνουν πιο χαλαρή διάθεση. Όσο πιο πιστά τηρούνται τα μέτρα τόσο πιο πολύ αποδίδουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια