Δήμος ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

 


      Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας με την οποία ο επικεφαλής της κ. Κασόλας Αθανάσιος θέτει μία σειρά από ζητήματα, που έχουν έντονα απασχολήσει τους δημότες. Και ρωτά τον Δήμαρχο κ. Αποστολάκηαλήθεια μήπως εντάσσεται και αυτό στο γενικότερο σχεδιασμό σας να πάνε όλα στη Λευκάδα?

Δείτε την ανακοίνωση: 

    Η δημοτική μας παράταξη δεν θα συμμετέχει στο συμβούλιο παρωδία που στο 9ο  θέμα υπάρχει ψήφισμα για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Βόνιτσα.

Εάν για εσάς κύριε Αποστολάκη  δεν είναι σημαντικό αυτό το θέμα και θέλετε να το συζητήσετε με ένα ναι ή ένα όχι, καθώς ο νόμος σας δίνει την δυνατότητα για συμβούλιο δια περιφοράς, για εμάς και τους δημότες του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας είναι πολύ σημαντικό θέμα, και αν θέλετε να το περάσετε στο ντούκου αυτό δεν θα επιτραπεί. Δεν μπορεί να μην έχετε κάνει καμία ενεργεία, έκτος από απλά τηλεφωνήματα για το πολύ σημαντικό θέμα της του οριστικού κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς. Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους ότι επί δημαρχίας σας, πριν 5 μήνες περίπου, έκλεισε και το υποκατάστημα της Τράπεζας ALPHA BANK στην Βόνιτσα, όπως και το έτερο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κατούνα που έκλεισε πάλι επί δημαρχίας, χωρίς φυσικά καμία αντίδραση εκ μέρους σας.

Έκτος από το να εκφράζετε την λύπη σας και να παρακαλάτε, θα πρέπει να ξέρετε ότι οι δημότες περιμένουν άμεσες ενέργειες από εσάς για αυτό το θέμα.

Γιατί δεν κλείνει το υποκατάστημα της Αμφιλοχίας και κλείνει στην Βονιτσα? Απόδειξη ότι δεν σας το έχουν πουθενά… Ούτε μια απλή παράταση δεν μπορείτε να πάρετε ακόμα και τώρα λόγω κορωνοιού.

Αλήθεια μήπως εντάσσεται και αυτό στο γενικότερο σχεδιασμό σας να πάνε όλα στη Λευκάδα? Όπως για παράδειγμα ο αναπτυξιακός οργανισμός που επιθυμείτε να φτιάξετε με τον δήμο Λευκάδας, τα απορρίμματα της Λευκάδας που μας φέρνετε τζάμπα για να εξυπηρετήσετε τους φίλους σας στον δήμο Λευκάδας.

Επί δημαρχίας σας έχετε απαξιώσει πλήρως τον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας. Έχουν φύγει όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες, διότι δεν ασχολείστε με θέματα ουσίας, παρά μόνο με δήθεν έργα (όπως τα Όχθια, που σας έκλεισε το δρόμο με απόφαση της η αστυνομία).

Επίσης για το θέμα της συγκρότησης πολεοδομίας στον Δήμο μας δεν κάνατε απολύτως τίποτα στο διάστημα από Ιούλιο μέχρι 1/11/2020, που σας έδινε ο νόμος προθεσμία για την συγκρότηση της και αναμένατε ως μάνα εξ ουρανού την παράταση που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες με τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών. Και μετά μας λέτε ότι θέλετε ανάπτυξη στον δήμο μας… Ποια ανάπτυξη? Χωρίς πολεοδομία, με έργα τύπου Όχθια, όλα με καθυστερήσεις, με αλλαγές μελετών και ενώ έχουν ήδη δημοπρατηθεί. Με μισοτελειωμένα έργα (πλατεία, πεζοδρόμια Βόνιτσας) και στο τέλος από τους εγκεκριμένους ανακεφαλαιωτικούς πίνακες  των μικροέργων  θα νομίζουμε ότι ζούμε σε ένα βραχώδη δήμο, με τόσο βράχο που έχετε πληρώσει και όχι σε έναν παραλιακό δήμο… Ούτε ο στενός σας κύκλος δεν σας πιστεύει τώρα.

Το γεγονός ότι θέλατε να απομακρύνεται την δημοτική σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο κα Καρέλου από το Κέντρο Μέριμνας και τις επιτροπές, δεν έχετε καν το θάρρος να το εισηγηθείτε στο ΔΣ και να συζητηθεί  και το βάζετε ως θέμα δια περιφοράς συνεδρίασης.

Να προσθέσω ακόμα, ότι στα θέματα δια περιφοράς έχετε συμπεριλάβει την αναμόρφωση προϋπολογισμού ποσού 166.304€, ενώ σας έχουμε τονίσει επανειλημμένα, τόσο σε σας όσο και στον αρχιμαεστρο των αναμορφώσεων κ. Βίτσα (που παλαιότερα εισηγούνταν αναμορφώσεις προϋπολογισμού, ενώ δε ήταν καν δημοτικός σύμβουλος στο διάστημα που αναφέρονταν τα έργα των αναμορφώσεων) και εμείς και η ελάσσονα αντιπολίτευση, ότι εάν υπάρχει στον προϋπολογισμό θέμα αναμόρφωσης, θα πρέπει να δίνεται ο απαιτούμενος χρόνος στις λοιπές παρατάξεις να καταθέσουν πρόταση αναμόρφωσης με εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας όπως ο νόμος ορίζει.,

Για όλους αυτούς τους λόγους αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας το δημοτικό συμβούλιο στις 9-11-20 και καταγγέλλουμε στους δημότες τις πρακτικές σας και την αδράνεια σας.

Σχόλια