Ανέβασε πυρετό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος -Τι συμβαίνει με την υγεία του



Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέβασε και πάλι πυρετό το απόγευμα της Πέμπτης, φθάνοντας το 38, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης.

Ο Αρχιεπίσκοπος διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη το βράδυ της Δευτέρας και χθες εμφάνισε ήπια συμπτώματα, καθώς ανέβασε πυρετό 37,7.

Ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύτηκε αρχικά σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ωστόσο στη συνέχεια εισήχθη σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, για καθαρά προληπτικούς λόγους, λόγω ηλικίας. Στη συνέψεια μεταφέρθηκε στον 9ο όροφο που δημιουργήθηκε τώρα, προκειμένου να υπάρχει 24ωρη παρακολούθηση.

 Σε ερώτηση για το πως κόλλησε τον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος, ο κ. Κονιδάρης απάντησε: «Αυτό πραγματικά δεν μπορεί να το εικάσει κανένας γιατί στις πρώτες ταχείες και μοριακές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, υπεβλήθη αμέσως μετά το πέρας των συνεδριάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου. Σε αυτές τις εξετάσεις είχε βρεθεί αρνητικός. Ομοίως αρνητικός είχε βρεθεί και στις ταχείες και στις μοριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε πριν τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Είναι προφανές, δεν μπορώ να το ξέρω και δεν το ξέρει υποθέτω και ο ίδιος ότι ήρθε σε επαφή με κάποιο κρούσμα πιθανότατα μέσα στο σαββατοκύριακο».

«Προφανώς έχουν γίνει τα πάντα που πρέπει να γίνουν σε όλες τις επαφές του», συνέχισε ο κ. Κονιδάρης σχετικά με τις ιχνηλατήσεις. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κονιδάρης είπε: «Βεβαίως φορούσαν μάσκες στην Ιερά Σύνοδο».

Σχόλια