Ενημέρωση απο τον Ιατρό Παναγιώτη Στάικο για το κρούσμα COVID-19 στο Ξηρόμερο

 


Ενημέρωση

Επειδή αντιλαμβάνομαι την αγωνία και το ενδιαφέρον των κατοίκων μιας περιοχής ,θέλω να σας ενημερώσω για τα κάτωθι .

Πρώτα η πορεία της υγείας του πολύ νέου σε ηλικία Συνδημότη μας , ο οποίος νοσηλεύεται  στο Νοσοκομείο της Πάτρας, είναι πολύ καλή και παραμένει απύρετος και χωρίς δύσπνοια .

Δεν είναι αληθές ότι νοσηλεύεται και η μητέρα του .

Τα άτομα της οικογενείας του είναι όλα ασυμπωματικά  και τα Rapid test που έκαναν ήταν αρνητικά και θα επαναλάβουν το Μοριακό test την Κυριακή .

Επικοινώνησα από χθες βράδυ με τον κύριο Δήμαρχο , ο οποίος αμέσως ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ για είναι έτοιμοι, να κάνουν ότι προτάσσουν οι Ειδικοί .

Σήμερα το πρωί πήγα στο Μεσολόγγι όπου η Συνάδελφος Μικροβιολόγος κυρία Κουτρουμάνη μου έκανε το Rapid test , το οποίο βγήκε αρνητικό και την ευχαριστώ διπλά αφού δεν μου πήρε χρήματα ούτε για την αγορά του test, τα οποία είναι αρκετό ποσόν . Επίσης πήγα στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου  , όπου ο Σύλλογος είχε προγραμματίσει για σήμερα να κάνουν Μοριακό test και θέλω να ευχαριστήσω και εδώ τον Πρόεδρο του Συλλόγου εκλεκτό φίλο -συνάδελφο Οφθαλμίατρο Άρη  Τριβλή και τους συναδέλφους ,που μου παραχώρησαν σειρά προτεραιότητας .       

Στην συνέχεια πήγα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου ο αγαπημένος μου Συνάδελφος Αστακιώτης και φίλος Παθολόγος Ηλίας Γκάστης ο οποίος βρισκόταν στα επείγοντα,  χωρίς εγώ να το γνωρίζω και  έτρεξε να με εξυπηρετήσει αμέσως,  παίρνοντας δείγμα   για την μέθοδο     μοριακής ανάλυσης PCR , η οποία είναι η πλέον αξιόπιστη ,τα αποτελέσματα της οποίας περιμένουμε αύριο το βράδυ ή μεθαύριο το μεσημέρι  και θέλω να πιστεύω, πως και αυτά θα είναι καλά ,αφού κατά την εξέταση του ασθενή ,είχα λάβει τα πιο αυστηρά μέτρα και μάλιστα δεν του έβγαλα καν την μάσκα, αφού λόγω εμπειρίας μέσα σε 5 δευτερόλεπτα είχα βγάλει την διάγνωση της πνευμονίας . 

Ως εκ τούτου όταν η έκθεση με τον ασθενή ήταν λιγότερο από 15 λεπτά της ώρας με την χρήση μάσκας και από τους δυο, όπως αναφέρουν πολλές μελέτες  ( εγώ φορούσα και μάσκα υψηλής προστασίας P3 και από πάνω της και Χειρουργική μάσκα),   στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν περίπου 5 λεπτά  και  δεν θεωρείται στενή επαφή και έκθεση να μεταδοθεί ο ιός .

Οι γιατροί των Νοσοκομείων έρχονται συχνά  σε τέτοιες επαφές με ασθενείς θετικούς σε COVID-19 ,αλλά δεν μπαίνουν σε καραντίνα .

 

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τις πολλές εκατοντάδες φίλους για το ενδιαφέρον τους , τα μηνύματα , τηλεφωνήματα και τις ευχές τους .

Μέχρι στιγμής  είμαι μια χαρά ,ούτε αρρώστησα από Κορονοϊό  ,όπως διέδωσαν κάποιοι και αν όλα είναι καλά με τα αποτελέσματα αύριο το βράδυ ή την Παρασκευή το μεσημέρι , τότε την Δευτέρα το Πρωί θα τα πούμε με το καλό στο Ιατρείο .

Και μην ξεχνάτε να εφαρμόζεται τις οδηγίες της καραντίνας και κυρίως την χρήση μάσκας , η οποία φαίνεται πως σώζει ζωές , όταν την φοράμε σωστά ούτως ώστε να καλύπτει σφιχτά και την μύτη

Αστακός 18/11/2020

Με  αγάπη

Παναγιώτης Στάικος

Ιατρός   

Σχόλια


  1. Σε ευχαριστούμε γιατρέ μας για την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετώπισες το περιστατικό .
    Σου ευχόμαστε να πάνε όλα καλά τόσο σε σένα όσο και στον νεαρό ασθενή για τον οποίο μας είπες πως πηγαίνει πολύ καλά .
    Ο θεός μαζί σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου