Καταπληκτικό βίντεο διαφήμιση για τον μοναδικό Μύτικα Αιτ/νίας από drone. Ο Μύτικας ΑΝΩΘΕΝ και ο κίνδυνος της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. Ένα πανέμορφο βίντεο από drone για τον πανέμορφο Μύτικα, το στολίδι της Αιτ/νίας, από τον κ. Άγγελο Αρναουτέλη.

Η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λευκάδας, Μεγανησίου, Παλαίρου, Καλάμου, Μύτικα, Καστού και παράκτιας διαδρομής Αστακού - Μύτικα, σφύζει από θαλάσσιο τουρισμό κάθε Καλοκαίρι ως ενιαία τουριστικά και πάρα πολλές μικρές και μεγάλες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε τουριστικά καταλύματα είναι σε εξέλιξη και σε φάση σχεδίασης και ήδη αρκετές μικρές επιχειρήσεις εστίασης δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και συνέχεια δημιουργούνται και άλλες, δίνοντας εισόδημα και πολλές θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες.
Ενώ λοιπόν έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, που μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε και ουσιαστικά αυτό να «πουλήσουμε» μέσω μίας ήπιας και με μέτρο τουριστικής ανάπτυξης με επίκεντρο τον θαλάσσιο τουρισμό, έχουμε βάλει τα δυνατά μας να το καταστρέψουμε ολοκληρωτικά.
Μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουμε τελευταία είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες και το μεγάλο λάθος του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών του 2011 (ΚΥΑ 31722/4.11.2011, ΦΕΚ 2505/4.11.2011), όπου αυτή η ενιαία θαλάσσια περιοχή που προαναφέραμε, μπήκε στην Περιοχή Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Α.Υ.) ως ζώνη Α3, ενώ ήδη πάρα πολύς χώρος από Εχινάδες και Νοτιότερα ήταν ήδη επαρκής.
Σήμερα πατώντας σε αυτό το λαθεμένο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών, ερχόμαστε με επιβολή άναρχης «χωροταξίας», να δημιουργήσουμε σε όλο τον θαλάσσιο χώρο και με λογική απλώματος παντού, Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.), με 10 διάσπαρτες ζώνες, δηλαδή ζώνες κλειδωμένες μόνο για παραγωγή ψαριών ιχθυοτροφείων σε βιομηχανική κλίμακα.
Καταλαμβάνουμε όλη την παράκτια περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, επιβάλλοντας μονόπλευρη ανάπτυξη με μονοκαλλιέργεια στα ψάρια ιχθυοτροφείου και τον κλάδο της Αλιείας και του Τουρισμού τον απειλούμε με ολικό σβήσιμο.
Φυσικά αυτό που δημιουργείται δεν είναι Π.Ο.Α.Υ., όπου η έννοια της Π.Ο.Α.Υ. περικλείει τις έννοιες της συγκέντρωσης, της τάξης, του μαζέματος, της οικονομίας του παράκτιου χώρου, ώστε να μπορέσουνε να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες. Αυτό λέγεται ολική κατάληψη του παράκτιου χώρου, ώστε να παγιωθούν και να νομιμοποιηθούν η αταξία και η αναρχία διασποράς των μονάδων του παρελθόντος και ας σβήσει μία υπάρχουσα σημαντική οικονομική δραστηριότητα, που στο μέλλον σίγουρα θα δώσει πολλαπλάσια μεγέθη.
Αν μας πείτε να εξηγήσουμε αυτό που γίνεται, μόνο μία λέξη μας έρχεται στο μυαλό. Ανθρώπινη απληστία.

Απολαύστε το βίντεο:

http://mytikaspress.blogspot.com/2020/11/drone.html

Σχόλια