Κατάκολο: Καταδιωκόμενοι του Ερντογάν, Τούρκοι αστυνομικοί και στελέχη του PKK σε σκάφος μεταναστών

 

20 Τούρκοι αστυνομικοί, 10 Κούρδοι, πανεπιστημιακοί, βουλευτής και δημοσιογράφος στο “φορτίο” αλιευτικού σκάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα σκάφος που εντοπίστηκαν μέσα μετανάστες, ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται πολλοί που είναι καταδιωκόμενοι του Ερντογάν. Πρόκειται για Τούρκους αστυνομικούς, στελέχη του ΠΚΚ, ένας βουλευτής, δημοσιογράφος αλλά και πανεπιστημιακοί φαίνεται να είναι ανάμεσα στους 65 επιβαίνοντες του συγκεκριμένου σκάφους.

Το σκάφος αυτό εντοπίστηκε από το Λιμενικό ανοιχτά της Ζακύνθου και μεταφέρθηκαν στο Κατάκολο προκειμένου εκεί να φιλοξενηθούν.

Οπως αναφέρει το ilialive που αποκαλύπτει την είδηση, η παρουσία στελεχών της ΕΥΠ ανάμεσα στους Λιμενικούς στο Κατάκολο για δεύτερη φορά, φανερώνει πως οι ελληνικές Αρχές περνούν από «κόσκινο» τις λέμβους των μεταναστών που εντοπίζονται σε Αιγαίο και Ιόνιο. Δεν είναι μόνο οι διακινητές που ερευνώνται σε κάθε τέτοιο σκάφος, αλλά και οι επιβάτες που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολίτες της «άσπονδης» γειτόνισσας Τουρκίας.

Μεταξύ των 65 επιβατών, είναι 20 Τούρκοι αστυνομικοί – «Γκιουλενιστές» όπως λένε στην χώρα τους και 10 Κούρδοι του PKK, που θέλησαν μαζί με μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ (κυρίως κουρδικής καταγωγής και αυτοί), να διαφύγουν στην Ιταλία και την Ευρώπη.

Ένας από τους Τούρκους αστυνομικούς, αποκαλύπτει την ταυτότητα του. «Είμαστε από την Τουρκία και ήμασταν αστυνομικοί» και δείχνει μια φωτογραφία στο κινητό του με την στολή του, θέλοντας να αποδείξει ότι λέει αλήθεια. «Πρέπει να φύγουμε από εδώ» αναφέρει σχεδόν απελπισμένα.

Πηγή: thecaller.gr

Σχόλια