Εκκλησίες: 25 άτομα στη Μητρόπολη Αγρίνιου-εννέα στους άλλους ναούς

Παράδοξα προκαλεί το όριο του αριθμού των πιστών στις εκκλησίες οι οποίες θ΄ανοίξουν τις πόρτες τους μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το όριο σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση ορίζεται στα 9 άτομα σε όλες τις εκκλησίες και στα 25 για τους Μητροπολιτικούς ναούς. Ωστόσο το γεγονός ότι ένας ναός είναι Μητροπολιτικός δεν σημαίνει ότι υπερτερεί σε τετραγωνικά των υπολοίπων.

Για παράδειγμα στην περίπτωση του Αγρινίου, στον Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία) θα μπορούν να παρίστανται στο ναό 25 άτομα ενώ στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, που είναι από τους μεγαλύτερους στην Δυτική Ελλάδα, επιτρέπονται μόλις εννέα άτομα. Αντίστοιχος αριθμός προβλέπεται και στις υπόλοιπες εκκλησίες της οικείας Μητρόπολης, εκτός του ναού του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι, που είναι επίσης Μητροπολιτικός.

Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Διευκρινίζεται επίσης, σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανείων, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο, ανακοινώθηκε χθες.

Επί του θέματος συνέρχεται, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως και να τοποθετηθεί επί των ανακοινώσεων της Πολιτείας ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την περίοδο του Δωδεκαημέρου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες απο το thebest.gr

Σχόλια