Κορωνοϊός: Στις 27 Δεκεμβρίου εμβολιάζονται οι πρώτοι 100 υγειονομικοί

 

Σε 100 υγειονομικούς αναμένεται να γίνουν τα πρώτα εμβόλια στα 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr

Πρεμιέρα στις 27 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνει για τους εμβολιασμούς σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, καθώς όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr ήδη έχει δοθεί εντολή να ετοιμασθούν όλες οι διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφουν πληροφορίες του ethnos.gr, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) με εντολή της στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας που έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος των περιστατικών κορωνοϊού, τον Ευαγγελισμό και το Σωτηρία, θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί. Με βάση τις πληροφορίες του ethnos.gr στο κάθε ένα νοσοκομείο θα πραγματοποιηθούν σε πρώτη φάση από 50 εμβολιασμοί σε υγειονομικούς, αφού η κυβέρνηση έχει υπολογίσει με βάση και τις διαβεβαιώσεις της Κομισιόν ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα φθάσουν εκείνες τις ημέρες.

Μάλιστα, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί σε όλη την Ευρώπη. Αξιοσημείωτο είναι ότι από τους υγειονομικούς έχει ζητηθεί ήδη να δηλώσουν εάν επιθυμούν ή όχι να εμβολιασθούν μέσα σε δύο 24ωρα γραπτώς. Οι εργαζόμενοι καλούνται ενυπογράφως σε ειδικές λίστες που έχουν αποσταλεί σε όλες τις Μονάδες Υγείας να αναφέρουν εάν θέλουν να εμβολιασθούν ή όχι. Κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους υγειονομικούς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, καθώς θεωρείται πιεστικό το χρονικό διάστημα που δόθηκε.

Από την άλλη σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, πολλοί υγειονομικοί ανησυχούν πως αν αρνηθούν θα έχουν κυρώσεις. Στο μεταξύ σε ευρεία σύσκεψη θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο το πρωί για το σχέδιο των εμβολιασμών στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10:15 το πρωί της Παρασκευής, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για την υλοποίηση του σχεδίου για τον εμβολιασμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας χώρος που έχει ορισθεί και επιχειρησιακό κέντρο για τα εμβόλια.

ethnos.gr

Σχόλια