Με έγγραφο της η 6η ΥΠΕ ζητά επειγόντως γιατρούς για τη Βόρεια Ελλάδα

Με διπλάσιο μισθό για την κάλυψη "άμεσων και επιτακτικών αναγκών"

Επείγον έγγραφο στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας αρμοδιότητας της έστειλε το μεσημέρι η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ζητώντας να της γνωστοποιηθει εντός δυο ωρών(!) για το εάν υπάρχει διαθέσιμο ιατρικό προσωπικό για να μετακινηθεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Η κατάσταση στη Μακεδονία είναι οριακή, και το γεγονός ότι τα κρούσματα υποχωρούν με αργούς ρυθμούς, αν και βρισκόμαστε στην 4η εβδομάδα της καραντίνας, προκαλεί εύλογα πολύ μεγάλη ανησυχία για το πόσο ακόμη θ’ αντέξει το σύστημα.

 Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις περιοχές που πλήττονται έχει καταρρεύσει από την κούραση, ενώ δεν είναι λίγοι οι υγειονομικοί που έχουν νοσήσει.

Ετσι, μπροστά σε ένα διαφαινόμενο αδιέξοδο, ζητείται επειγόντως η συνδρομή ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας άλλων περιοχών. Στο σχετικό έγγραφο της 6ης ΥΠΕ μάλιστα, επισημαίνεται πως η αμοιβή των ιατρών που θα θελήσουν να μετακινηθούν θα είναι διπλάσια (σ.σ. αναμένεται να κατατεθεί την Πέμπτη σχετική διάταξη).

Το έγγραφο:

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας αντιμετωπίζουν μια τεράστια πίεση από τα κρούσματα. «Τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Δράμας, Πέλλας, Κατερίνης και Σερρών δίνουν τιτάνια μάχη» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως γιατροί από πολλά νοσοκομεία ιδιωτικά νοσοκομεία της Ελλάδας θα μεταβούν εθελοντικά στη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να βοηθήσουν στη δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία που πιέζονται ασφυκτικά.

Σχόλια