ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

                                                   


       

                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                  

 

        Σεβόμενοι τη θέση και το ρόλο μας αλλά και το θεσμικό καθήκον μας ως αντιπολίτευση απέναντι Σστο τόπο και τους πολίτες του Ξηρομέρου, επανερχόμαστε όσον αφορά την πρόταση με εισήγηση στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο προς τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου που αφορά την ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα.

       Παρακαλούμε εκ νέου τη δημοτική αρχή, να ενεργήσει θεσμικώς προς τα προϊστάμενα Υπουργεία και λοιπούς φορείς κλπ, σύμφωνα με τις προτάσεις μας  ή όπως θέλει αποφασίσει η ίδια, με σκοπό την επαύξηση των πιθανοτήτων να προκριθεί η περιοχή μας για την κατασκευή του υπόψη εργοστασίου και συναφών βιομηχανικών εγκαταστάσεων υποστήριξης.

 

        Η παράταξη αντικρούει σφόδρα την κατηγορία από τη δημοτική αρχή, ότι με την εισήγησής μας στο Δ.Σ για εκδήλωση ενεργειών, δημαγωγούμε βασιζόμενοι σε φήμες. Δεν δημαγωγούμε, Αγωνιούμε!! Προτείνουμε-ελέγχουμε αλλά και συμβάλουμε στο έργο της δημοτικής αρχής όπου απαιτείται, όπως πράττουμε και σήμερα με κάθε καλή πίστη, χωρίς μικροπολιτικές κλπ. Και φυσικά δεν μπορούμε να δεχτούμε μοιρολατρικές απαντήσεις όπως  «30 χρόνια τώρα ακούμε για επενδύσεις που αφορούν την περιοχή και τη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. και τίποτα δεν έχει γίνει» Να αγωνιστούμε προς κάθε κατεύθυνση με όλες τις δυνάμεις μας.

      

         Τονίζουμε ότι όλες οι παρατάξεις τον ίδιο σκοπό  υπηρετούν: Το καλό των δημοτών, την ανάπτυξη του τόπου και την παροχή ελπίδας και προοπτικής  εργασίας στους άνεργους  νέους και νέες μας, ανεξάρτητα των διαφορετικών πολιτικών και προγραμμάτων.

         Η αφορμή για την έκδοση νέου δελτίου τύπου, είναι ότι δεν πέρασαν δύο μέρες από τη συνεδρίαση του Δ.Σ του δήμου, και ενώ προβλέψαμε στην εισήγησή μας, ότι θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται δήμοι, φορείς κλπ για το τόπο τους, επιβεβαιωθήκαμε, διαβάζοντας στα ιστολόγια (μπλογκ) ΤΗΕBEST Πατρών, patrasTimes καθώς και του νομού μας Agrinionews, αλλά  και σε άλλα, ότι ήδη θεσμικοί φορείς ενεργούν  για τη διεκδίκηση της επένδυσης, για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Πάτρα. Ήτοι:

 

      "Σε κοινή  ανακοίνωση του πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών του προέδρου του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, του Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ)  και του Διευθυντού του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ), αναφέρουν πέραν των άλλων ότι… «….ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να διεκδικήσουμε αυτή την εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία για την περιοχή μας, η οποία θα δημιουργήσει πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης, θα μεγεθύνει το οικοσύστημα υποστηρικτικών επιχειρήσεων, θα προσφέρει στο Πανεπιστήμιο και στα Ινστιτούτα ευκαιρίες αξιοποίησης του ερευνητικού έργου τους, θα αναδείξει τις δυνατότητες του λιμανιού της πόλης μας και θα συμβάλλει εν κατακλείδι με ουσιαστικό τρόπο στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής μας..»       

 

      Μάλιστα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «…Το κάλεσμα προς τους Γερμανούς πραγματοποιήθηκε μέσω κοινής επιστολή την οποία απέστειλαν ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Δυτικής Ελλάδος, ο ΌΛΠΑ και το ΙΝΒΙΣ, στην οποία περιγράφονται οι δυνατότητες της περιοχής και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματά λόγω του πανεπιστημίου, της γεωγραφικής θέσης, του λιμανιού, των συνδυασμένων μεταφορών, τις ερευνητικές δυνατότητες που υπάρχουν...»

 

     Οι πιο πάνω, συσκέφτηκαν ορθώς? Βεβαίως. Και ορθώς πράττουν? Βεβαιότατα. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα, αν όντως τελικά δεν αποφασιστεί κατασκευή εργοστασίου στην Ελλάδα. Αν τελικώς γίνει και αν επιλεγεί η περιοχή των Πατρών, θα έχουν συμβάλει τα μέγιστα, αφού ενήργησαν γρήγορα και έγκαιρα πριν παρθούν οι αποφάσεις επιλογής τόπου από τη Κυβέρνηση και την εταιρεία. 

      Πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ενέργειες ανά την Ελλάδα είτε από φορείς είτε από αυτοδιοικητικούς οργανισμούς για τον τόπο τους…..και καλά θα κάνουν.

Εμείς? Θα συνεχίζουμε να παραμένουμε σε υπανάπτυξη σε σχέση με Πάτρα, με Καβάλα, με Βόλο, με Πτολεμαϊδα κλπ κλπ?? 

 

Αστακός 23/12/2020

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης

 

Αναζωογόνηση Ξηρομέρου

Σχόλια