Θ. Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση βάζει στο Δημόσιο από το παράθυρο τα “δικά της παιδιά”.

 

Παγώνει προκλητικά τις προκηρύξεις. Καταστρατηγεί κάθε κανόνα διορισμών και προσλήψεων. Αλλάζει τον ιστορικό νόμο του Αναστάση Πεπονή που η ίδια καταψήφισε το 1994.»

 
Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τον ΑΣΕΠ και το σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο «νόμο – πρόσχημα, ώστε να φτιάξει το δικό της γαλάζιο μαγαζί».
 
«Η κυβέρνηση έρχεται να νομοθετήσει “νέο” πλαίσιο για τον ΑΣΕΠ», παρ’ όλο που «ενάμιση χρόνο βάζει από το παράθυρο τα “δικά της παιδιά”, παγώνει προκλητικά τις τρέχουσες προκηρύξεις Δημοσίου, καταστρατηγεί κάθε κανόνα διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο τομέα» και «γεμίζει τα γραφεία του επιτελικού κράτους-φιάσκου με χιλιάδες γαλάζιων μετακλητών», τόνισε.
 
«Μόνος στόχος της είναι να κόψει και να ράψει τους κανόνες στα μέτρα του γαλάζιου στρατού, για να ελέγχει και να απομυζά το κράτος, όπως σε κάθε της νομοθέτημα», υπογράμμισε. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η νέα κυβερνητική πατέντα εκσυγχρονισμού του Δημοσίου δε λαμβάνει υπόψη τους παραπάνω του ενός μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών ή «την εργασιακή εμπειρία των διαγωνιζόμενων», αλλά «εξαίρει και μοριοδοτεί τη χωρίς πλαίσιο συνέντευξη, τη σημασία των τεστ προσομοίωσης, καθώς  και διαφόρων ασυνάρτητων με τη στελέχωση της Διοίκησης προσόντων».
 
Ο κ. Μωραΐτης δεν παρέλειψε να ψέξει την κυβέρνηση ότι «επικαλείται τη βελτιστοποίηση του «ιστορικού νόμου του Αναστάση Πεπονή, της Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου του 1994, που «έκανε πράξη την αποκομματικοποίηση του Δημοσίου», το οποίο  «η Δεξιά είχε τσιφλίκι της». 
 
«Η κυβέρνηση καταστρατηγεί την αξιοκρατία σε κάθε της πράξη», τόνισε ο βουλευτής κι έκλεισε τη δήλωσή του, υπενθυμίζοντας ότι, το 1994  η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε καταψηφίσει τον νόμο που επικαλείται.
 
Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή:
 
«Η κυβέρνηση που ενάμιση χρόνο βάζει από το παράθυρο τα “δικά της παιδιά”, που παγώνει προκλητικά τις τρέχουσες προκηρύξεις Δημοσίου, που καταστρατηγεί κάθε κανόνα διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο τομέα, που γεμίζει τα γραφεία του επιτελικού κράτους-φιάσκου με χιλιάδες γαλάζιων μετακλητών, έρχεται να νομοθετήσει “νέο” πλαίσιο για τον ΑΣΕΠ.
 
Φέρνει ένα νόμο – πρόσχημα, για να πραγματοποιήσει διαγωνισμούς από το… 2022, ώστε μέχρι τότε, για άλλο ενάμιση χρόνο, να φτιάξει το δικό της μπετόν αρμέ γαλάζιο μαγαζί του Δημοσίου.
 
Προκειμένου  να θέσει δήθεν “νέους όρους” στη διαγωνιστική διαδικασία, με μόνο στόχο να κόψει και ράψει τους κανόνες στα μέτρα του γαλάζιου στρατού.
 
Κι αυτό για να ελέγχει και να απομυζά το κράτος, όπως σε κάθε της νομοθέτημα, 
όπως έχει μάθει να κάνει διαχρονικά. πουλώντας γιαλαντζί κρατικοδίαιτο φιλελευθερισμό.
 
Η νέα κυβερνητική πατέντα εκσυγχρονισμού του Δημοσίου δε λαμβάνει υπόψη τους παραπάνω του ενός μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών, δε λαμβάνει υπόψη την εργασιακή εμπειρία των διαγωνιζόμενων, αλλά εξαίρει και μοριοδοτεί τη χωρίς πλαίσιο συνέντευξη, τη σημασία των τεστ προσομοίωσης, καθώς  και διαφόρων ασυνάρτητων με τη στελέχωση της Διοίκησης προσόντων. Όπως, για παράδειγμα, την… ορθοφωνία!  
 
Και τα κάνει αυτά, επικαλούμενη τη βελτιστοποίηση του ιστορικού νόμου του Αναστάση Πεπονή της Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου του 1994. 
Του ιστορικού νόμου, που έκανε πράξη την αποκομματικοποίηση του Δημοσίου, που η Δεξιά είχε τσιφλίκι της.»

Σχόλια