Παναγιώτης Στάικος Κορονοϊός : Πως το Ισραήλ κατάφερε να ηγείται της κούρσας του εμβολιασμού;;;

 


Κορονοϊός : Πως το Ισραήλ κατάφερε  να ηγείται της κούρσας του εμβολιασμού;;;

Με τον μαγικό τρόπο , εμβολιάζοντας 150.00 πολίτες  24 ώρες την ημέρα .!!!!

Πραγματικά αξιοθαύμαστοι .!!!!

Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας , η χώρα των  9 εκατομμυρίων αναμένεται να έχει εμβολιαστεί περισσότερο από το 10% του πληθυσμού , ποσοστό πολύ υψηλότερο από άλλα κράτη,  συμπεριλαμβανόμενου του Ηνωμένου Βασιλείου που οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Το χρονοδιάγραμμα του Ισραήλ

Σύμφωνα με τον Guardian, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει υποσχεθεί στους Ισραηλινούς ότι η χώρα θα είναι η πρώτη που θα «βγει» από την πανδημία εάν συνεργαστούν.

Έχοντας αυξήσει το φόρτο εργασίας στα νοσοκομεία σε εξαντλητικά επίπεδα -προβλέπεται κανονική λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα- οι υγειονομικοί χορηγούν την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech με ρυθμό 150.000 άτομα την ημέρα – σχεδόν το 2% του πληθυσμού.

Τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, καθώς και τα άτομα υψηλού κινδύνου έχουν προτεραιότητα. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για συμφωνίες με την Pfizer και τη Moderna για την εξασφάλιση αρκετών εκατομμυρίων δόσεων για τις αρχές του 2021, παράγοντας που θεωρείται κρίσιμος προκειμένου να συνεχίσει ο εμβολιασμός με αυτό το ρυθμό.

https://www.in.gr/2020/12/30/world/koronaios-pos-israil-katafere-na-igeitai-tis-koursas-tou-emvoliasmou/

Αστακός 31/12/2020

Dr. Παναγιώτης Στάικος

 

Σχόλια