ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ

Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών, από την πρώτη ημέρα που παρουσιάστηκε η υπόθεση της ΠΟΑΥτάχθηκε κατά οιοσδήποτε μορφής νέας εγκατάστασης μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην οριοθετημένη περιοχή,  που έχει παρουσιαστεί πέριξ του Αστακού.   Είμαστε κάθετα αντίθετοι, είτε σε νέα εγκατάσταση, είτε σε επέκταση κάποιων νόμιμων λειτουργούντων,  είτε με την μορφή εκσυγχρονισμού που πιθανόν να παραπέμπει σε ένα… εγκατάσταση

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους της οικολογικής και τουριστικής καταστροφής του τόπου μας  από τις συνέπειες μιας νέας εγκατάστασης με τον τίτλο ΠΟΑΥ, αρνούμαστε να αποδεχτούμε τις απαιτήσεις των υποψήφιων επενδυτών και τους καλούμε να ματαιώσουν την υποψήφια επένδυση.

Παράλληλα αφουγκρασμένοι και τις προθέσεις, κατά περίπτωση, των φορέων και συλλόγων που εδρεύουν στον Αστακό, τασσόμαστε με την πλευρά τους και ενώνουμε από κοινού την απολυτή διαφωνία μας προς την εγκατάσταση.

ΖΗΤΑΜΕ:

1ον:  από όλους τους Βουλευτές , πολιτευτές και εκπροσώπους της Τ.Α του Νομού Αιτωλ/ιας να συμπαρασταθούν στον αγώνα που υπό την Συντονιστική Επιτροπή, που  λαμβάνει χώρα αυτό το διάστημα και που η καθολική  άποψη είναι αρνητική στην εγκατάσταση ΠΟΑΥ.

2ον:  την συμπαράσταση του Βουλευτή Λευκάδος και των Αιρετών εκπροσώπων της Περιφέρειας Ιθάκης –Κεφαλληνίας, να ενώσουν τη φωνή τους με την φωνή των κατοίκων του Δήμου Ξηρομέρου για την αποφυγή της εγκατάστασης.

3ον:  την συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας και δη του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλ/νιας,  διότι η Εκκλησία έχει λόγο και μάλιστα υπεύθυνο, ως προς την αποφυγή της καταστροφής του Περιβάλλοντος.

4ον:  από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου

α. να διοργανώσει  δημοψήφισμα στον Αστακό, με την συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα, έτσι ώστε να αποδειχτεί στην πράξη η βούληση των κατοίκων του Δήμου.

β.  να επιδιώξει ο Δήμαρχος και η επιτροπή αγώνα μια συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς  και στην συνέχεια με τον Πρωθυπουργό ( αν δεν υπάρξει ανταπόκριση αλλά και αποτέλεσμα από τους Υπουργούς).

γ.  να καλέσει όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής στην υπογραφή ενός  ολοκληρωμένου κειμένου, όπου θα εμφανίζει τον επιχειρηματικό κόσμο ενωμένο (θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα τους ενώσει, ακόμη και εάν υπάρχουν προσωπικές διαφωνίες) ως προς την εγκατάσταση ΠΟΑΥ.

δ.  να  καλέσει του υποψήφιους επενδυτές, που αποσκοπούν να επενδύσουν στην ευρύτερη περιοχή, και να τους ζητήσει την έγγραφη συμπαράσταση τους, επίσημα και τεκμηριωμένα, (παρ ότι ορισμένες ειδήσεις και δημοσιεύματα έχουν εμφανισθείστην διαφωνία τους για την εγκατάσταση ΠΟΑΥ

ε.  να καλέσει σε συνέντευξη τύπου όλα τα μέσα και όχι μεμονωμένα, σε μια ανοιχτή συζήτηση στον Αστακό, όπου θα  παρουσιάσουν όλα τα δεδομένα.

Σχόλια