Τα σενάρια για την πληρωμή β’ δόσης ενιαίας, έρχονται αγρο-περιβαλλοντικά και απόθεμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου από τον αρμόδιο οργανισμό των πληρωμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου από τον αρμόδιο οργανισμό των πληρωμών.

Στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πληρωμή της β’ δόσης ενιαίας 2020 (υπόλοιπο βασικής, πρασίνισμα, νέοι γεωργοί), να πραγματοποιηθεί αρκετές ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ώστε να υπάρχει χρόνος σε κοντινό διάστημα να τρέξει και η εξισωτική αποζημιώση του 2020.

 Κατά συνέπεια, υπάρχει πιθανότητα αυτή την ώρα, η πληρωμή της β΄ δόσης ενιαίας 2020 να τρέξει το διάστημα από 17-20 του μήνα, ειδάλλως αυτή θα γίνει μια εβδομάδα μετά (23-26 του μήνα), ενώ σε ημερομηνία κοντινή θα πληρωθεί και η εξισωτική. Ταυτόχρονα, όπως πληροφορείται ο ΑγροΤύπος, εντός των επόμενων ημερών θα φανούν στις Καρτέλες Αγρότη των δικαιούχων, τα ποσά που δικαιούνται για το Εθνικό Απόθεμα του 2020, με τις πληρωμές να αναμένονται μαζί με τη β’ δόση της ενιαίας. Δικαιούχοι του Αποθέματος μπορεί να είναι νεοεισερχόμενοι, είτε κάτω των 40 ετών γεωργοί.

Πιο κοντά τα αγρο-περιβαλλοντικά
Εντός του πρώτου δεκαήμερου του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν πληρωμές τα αγροπεριβαλλοντικά (προκαταβολή) έτους 2020. Εδώ ο προγραμματισμός, όπως μας είπαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ περιλαμβάνει πληρωμές συνολικού ποσού 110 εκατ. ευρώ.

Μπίκας Αλέξανδρος – agrotypos.gr


Σχόλια