Φρασεολογία… ελαιοχρωματιστή χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

 

"Βάψιμο" αποκαλούσαν την τέλεση κλοπής ή ληστείας-εμπλέκεται 62χρονος συνταξιούχος αστυνομικός από το Αγρίνιο

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών που σήμερα το πρωί προχώρησαν στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε κλοπές και ληστείες στην Αιτωλοακαρνανία.

Μέλος της οργάνωσης ήταν και απόστρατος αστυνομικός, 62 ετών, κάτοικος του Αγρινίου με καταγωγή από χωριό κοντά στην πόλη. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε εμπλακεί σε ένοπλη συμπλοκή πριν πολλά χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε σκοτωθεί ένα άτομο. Στην έρευνα που είχε ακολουθήσει, είχε απαλλαγεί.

Τα μέλη της οργάνωσης για να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς , χρησιμοποίησαν στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες κωδικοποιημένες φράσεις.

Για παράδειγμα εφόσον αποφάσιζαν να “χτυπήσουν” κάποια οικία έλεγαν πως θα πάνε για βάψιμο. Οι δε μπογιές ήταν τα διαρρηκτικά εργαλεία.

“Βάλε κάτι για τις μπογιές, για το κεφάλι σου” εννοούσαν τη χρήση full face και γαντιών, ενώ η χρήση “σκαλωσιάς”, είχε να κάνει με την ανάγκη εξεύρεσης συνεργού!

Πληροφορίες του agriniopress αναφέρουν πως σε μια περίπτωση, που δράστες ήθελαν να διαπράξουν κλοπή στη Σταμνά, όπου είχαν διαπράξει και κατά το παρελθόν, είπαν πως θα “μαζέψουν ελιές” στο μέρος που είχαν ξαναπάει.

Σχόλια