Καταγγελία στο Σωτηρία: Ακυρώθηκε ο εμβολιασμός υγειονομικών για να εμβολιαστούν… επίσημοι

Καταγγελία για την διαδικασία εμβολιασμού στο «Σωτηρία» έκανε σήμερα ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Πάνος Παπανικολάου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm ο κ. Παπανικολάου καταγγέλλει ότι ακυρώθηκε προγραμματισμένος εμβολιασμός υγειονομικών στο νοσοκομείο “Σωτηρία” προκειμένου να εμβολιαστούν «δεκάδες επίσημοι, μέλη του υπουργικού συμβουλίου».

«Γιατροί του “Σωτηρία» καταγγέλλουν και διασταυρώθηκε ότι ακυρώθηκε ο σημερινός προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών του νοσοκομείου και στη θέση τους ήρθαν με διάφορα πολυτελή αυτοκίνητα κάποιοι δεκάδες επίσημοι και εμβολιάστηκαν, οι οποίοι ανέφεραν ότι είναι μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Δεν ξέρουμε ακόμα λεπτομέρειες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο νευροχειρουργός και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών ζητά τώρα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να απαντήσει άμεσα γιατί ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός των υγειονομικών. Κατά τον ίδιο, τα στελέχη που εμβολιάστηκαν ήταν «δεκάδες, τουλάχιστον 20».

 «Θα πρέπει να μας πουν γιατί έγινε αυτό, ποιοι ήταν οι κύριοι και οι κυρίες που εμβολιάστηκαν και ακόμα κι αν ήταν όντως μέλη του Υπουργικού θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Κικίλια από πού και ως πού μια υφυπουργός 40-45 ετών χωρίς προβλήματα υγείας έχει προτεραιότητα στον εμβολιασμό έναντι σε μια λοιμωξιολόγο ή σε μια νοσηλεύτρια» πρόσθεσε.

«Γιατί έχει προτεραιότητα έναντι της λοιμωξιολόγου ή της νοσηλεύτριας του «Σωτηρία» που 10 μήνες ρισκάρουν τη ζωή τους μέσα στις πτέρυγες COVID και όταν πηγαίνουν σπίτι τους φοβούνται να φιλήσουν τα παιδιά τους;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπανικολάου. Όπως είπε, είναι λογικό να υπάρχει ένας συμβολισμός με τον εμβολιασμό πολιτικών αρχηγών, «αλλά όχι και να πηγαίνουμε στο άλλο άκρο». Κατά τον ίδιο, οι γιατροί του Σωτηρία που έκαναν την καταγγελία «προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την διοίκηση και δεν τα κατάφεραν.»

Πάντως, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Σωκράτη Μητσιάδη, θα εμβολιάζονταν κανονικά 61, όμως «λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά».

Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλια