Θ. Μωραΐτης: «Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε μικρή εμπορική επιχείρηση, σε κάθε παραγωγό, σε κάθε μικρό και μεσαίο επαγγελματία του τόπου μας, για να βγούμε όλοι νικητές»

 


      Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, για τονίσει τη σημασία της στήριξη των τοπικών μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, παραγωγών και μικρομεσαίων επαγγελματιών.
 
«Η κυβέρνηση τούς γύρισε την πλάτη και η αγορά έχει παραλύσει», αλλά, όπως επεσήμανε, «όλοι εμείς στεκόμαστε δίπλα σε κάθε μικρή εμπορική επιχείρηση, σε κάθε παραγωγό, σε κάθε μικρό και μεσαίο επαγγελματία του Νομού και του Δήμου μας».
 
«Περίμεναν όλοι να καλύψουν την χασούρα 9 μηνών», αλλά, όπως ανέφερε, «η κυβέρνηση αποδείχθηκε ότι δεν είχε κανένα σχέδιο, καμία πρόνοια», ενώ «κάθε τρεις μέρες έβγαζε και μια ανακοίνωση για αγορές και παραδόσεις εμπορευμάτων εκτός καταστημάτων, όχι για να σώσει τον μικρό έμπορο, αλλά για να του δώσει τη χαριστική βολή». Ο βουλευτής έψεξε τη συμπολίτευση ότι έτσι «υπερασπίζεται τις μεγάλες αλυσίδες και τους πολυεθνικούς κολοσσούς, που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο και την άμεση μεταφορά προϊόντων».
 
 
Ο κ. Μωραΐτης πρόσθεσε πως, «σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, δε θα αφήσουμε την τοπική οικονομία μας να καταρρεύσει ολοσχερώς στα χέρια μιας κυβέρνησης που κάνει παιχνίδια με την οικονομική δραστηριότητα των πολλών,  των αγωνιστών της ζωής, των οικογενειών και των εργαζομένων τους». Μάλιστα, υπογράμμισε πως «η έμπρακτη απάντηση στην αδιαφορία της με τα μέτρα - παρωδία, είναι η δική μας αλληλεγγύη», αλλά και πως «η δική μας φωνή και στήριξη είναι η απάντηση στη γειτονιά, στον τόπο, το Νομό μας».
 
Τέλος, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε ότι, «αν όλες αυτές οι δυνάμεις μείνουν όρθιες, θα οικοδομήσουμε την μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα φέρει το τέλος του πελατειακού καπιταλισμού τους».
Κλείνοντας, είπε:
«Για αυτό παλεύουμε μαζί. Στηρίζουμε την ραχοκοκαλιά του τόπου και του Νομού μας, για να βγούμε όλοι νικητές.»
 
 
Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή:
 
«Η κυβέρνηση τούς γύρισε την πλάτη.
 
Όλοι εμείς στεκόμαστε δίπλα σε κάθε μικρή εμπορική επιχείρηση, σε κάθε παραγωγό, σε κάθε μικρό και μεσαίο επαγγελματία του τόπου μας.
 
Η αγορά έχει παραλύσει.
Την ώρα που περίμεναν όλοι να καλύψουν την χασούρα 9 μηνών, η κυβέρνηση αποδείχθηκε ότι δεν είχε κανένα σχέδιο, καμία πρόνοια. Με σχεδιασμό του ποδαριού κάθε τρεις μέρες έβγαζε και μια ανακοίνωση για αγορές και παραδόσεις εμπορευμάτων εκτός καταστημάτων.
Όχι για να σώσει τον μικρό έμπορο, αλλά για να του δώσει τη χαριστική βολή, υπερασπιζόμενη τις μεγάλες αλυσίδες και τους πολυεθνικούς κολοσσούς που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο και την άμεση μεταφορά προϊόντων.
 
Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, δε θα αφήσουμε την τοπική οικονομία μας να καταρρεύσει ολοσχερώς στα χέρια μιας κυβέρνησης που κάνει παιχνίδια με την οικονομική δραστηριότητα των πολλών.  Των αγωνιστών της ζωής. Των οικογενειών και των εργαζομένων τους.
 
Η έμπρακτη απάντηση στην αδιαφορία της με τα μέτρα - παρωδία, είναι η δική μας αλληλεγγύη. 
Η δική μας φωνή και στήριξη είναι η απάντηση στη γειτονιά, στον τόπο, το νομό μας.
 
Στηρίζουμε τον μικρό παραγωγό, τα αγροτικά μας προϊόντα. Στηρίζουμε τον ελεύθερο επαγγελματία του Νομού μας. Αγοράζουμε από τα τοπικά καταστήματα της αγοράς μας, σε κάθε Δήμο.
 
Αν όλες αυτές οι δυνάμεις μείνουν όρθιες, θα οικοδομήσουμε την μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα φέρει το τέλος του πελατειακού καπιταλισμού τους.
 
Για αυτό παλεύουμε μαζί. Στηρίζουμε την ραχοκοκαλιά του τόπου και του Νομού μας, για να βγούμε όλοι νικητές.»

Σχόλια