Χριστίνα Σταρακά σχολιάζοντας το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου

 


«ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» Για να υλοποιηθούν τα έργα χρειάζεται επιχειρησιακό σχέδιο ,προγραμματισμός ,όραμα και δουλειά και η δημοτική αρχή δεν έχει δείξει τέτοια δείγματα γραφής , έξι χρόνια που διοικεί το Δήμο Αγρινίου ....
Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά σχολιάζοντας το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου, εστιάζοντας την κριτική της στην χαμηλή απορροφητικότητα έργων, προηγούμενων ετών που δεν αφήνει περιθώρια για πανηγυρισμούς .

Η Χριστίνα Σταρακά, αναφερόμενη στο τεχνικό πρόγραμμα μεταξύ άλλων τόνισε: Πρέπει να δηλώσουμε εξαρχής ότι δεν υπάρχει κάποια εναντίωση για τα έργα του τεχνικού προγράμματος .

Ωστόσο τα δείγματα γραφής της δημοτικής αρχής δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την υλοποίηση τους .

Η χαμηλή απόδοση της , φαίνεται από την ελάχιστη αύξηση του προϋπολογισμού των συμβασιοποιημένων έργων και μελετών .

Πολλά έργα εγγεγραμμένα στο τεχνικό πρόγραμμα ως συνεχιζόμενα έχουν μηδενική ή ισχνή απορροφητικότητα.
Τα έργα έχουν αξία μόνο όταν αποδίδονται στους πολίτες .Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται επιχειρησιακό σχέδιο , πρόγραμμα και δουλειά.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη για το Πάρκο, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε : η παρέμβαση δεν πρέπει να κριθεί με βάση τη σημερινή κατάσταση που έχει ο χώρος ο οποίος είναι εγκαταλελειμμένος. Η ανάπλαση στο πάρκο δεν πρέπει να διακατέχεται από φοβικό σύνδρομο, ούτε να έχει στοιχεία συντηρητισμού, αλλά πρέπει να απαντά στις ανάγκες της εποχής. Να δημιουργηθεί δηλαδή ένας χώρος σύγχρονος, λειτουργικός ,ανθρώπινος όπως στα μεγάλα πάρκα σε όλες τις πόλεις της χώρας και της Ευρώπης. Αυτά δυστυχώς δεν επιτυγχάνονται ,με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Για το κρίσιμο θέμα των μελετών η Χριστίνα Σταρακά υποστήριξε: Για ακόμη μια χρόνια υπάρχει ανεπάρκεια μελετών .
Ένας σύγχρονος Δήμος, του μεγέθους του Αγρινίου, είναι απόλυτα αναγκαίο να είναι ανταγωνιστικός σε όλα τα επίπεδα και να διεκδικεί συνεχώς και με επιτυχία κονδύλια από όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με ώριμες μελέτες που δυστυχώς δεν εμπεριέχονται στο τεχνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» δεν υπάρχει πολιτική βούληση για έργα σχολικής στέγης και για ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ πόλης και Δημοτικών Ενοτήτων .

Είναι ο φτωχότερος απολογισμός δημοτικής αρχής στο ευαίσθητο θέμα των σχολικών υποδομών. Η δημοτική αρχή, είτε από αδιαφορία είτε από έλλειψη στρατηγικής, αδράνησε στο ευαίσθητο θέμα των σχολικών υποδομών. Καμία μελέτη, κανένας σχεδιασμός ιδιαίτερα για την προσχολική αγωγή .

Από τα έργα του τεχνικού προγράμματος ανά Δημοτική Ενότητα αποτυπώνεται ευκρινώς η άνιση αντιμετώπιση όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. 

Με το Τεχνικό Πρόγραμμα προκύπτει ότι δεν έχει υιοθετηθεί από την Δημοτική Αρχή, ως πολιτική προτεραιότητα, η ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων, με βραχυπρόθεσμη στόχευση την ανάκαμψη τους και την εξάλειψη των ελλειμμάτων σε υποδομές. 

Κλείνοντας, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά, δήλωσε: «Για άλλη μια χρονιά, αυτό που εμφανώς διαφαίνεται από το τεχνικό πρόγραμμα, είναι η έλλειψη οράματος και στρατηγικού σχεδιασμού».

Σχόλια