Τέλη Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Δυτικής Ελλάδας

Πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας;

Προς το τέλος του μήνα Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν, όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Ελλάδας.

 «Όλα δείχνουν ότι ο εμβολιασμός στα νοσοκομεία και στα Kέντρα Yγείας της Δυτικής Ελλάδας θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του Δεκεμβρίου. Να σημειώσουμε ότι δε θα εμβολιαστούν μόνο υγειονομικοί, γιατροί, νοσηλευτές αλλά και διοικητικό προσωπικό» λέει ο κ. Καρβέλης. Επιπλέον σημείωσε ότι ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. «Αν και λέμε ότι το καλό είναι να κάνουν όλοι το εμβόλιο, δεν θα είναι υποχρεωτικό. Εάν κάποιος δε θέλει να το κάνει, δε θα το κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτιμούμε ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, από τις 27 Δεκεμβρίου, θα μπορούμε να έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στην οποία προήδρευσε.

«θα υπάρχει μία αυστηρή προτεραιοποίηση σε σχέση με το ποιοι συμπολίτες μας θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Θα προηγηθούν, προφανώς, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρωτίστως οι ήρωες μας, οι οποίοι σήκωσαν τόσο μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, αλλά βέβαια και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων. Και θα ακολουθήσουν αμέσως μετά οι συμπολίτες μας άνω των 65, υπολογίζουμε ότι σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία εντάσσονται συνολικά περί τα 2,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Και οι πρώτοι συμπολίτες μας οι οποίοι θα εμβολιαστούν στη χώρα μας, θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας».

ΤΗΕ BEST

Σχόλια