Συνέντευξη των Δημάρχων Ξηρομέρου και Πόρου στο IONIAN.

 

GIANNIS TRIANTAFILAKIS KAI GIANNIS DIMITRIADIS STO IONIAN 
Ημερομηνία, 4.12.2020
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
 
Θέμα: Τηλεοπτική συνέντευξη Δημάρχων Ξηρομέρου και Πόρου στο ΙΟΝΙΑΝ.
 
Σε παρέμβαση τους στο βραδινό δελτίο του IONIAN με τον Δημοσιογράφο Τάσο Θεοδόση, χτες Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης και ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, αναφέρονται στο φλέγον θέμα των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.), που προχωράν  σε όλη την χώρα σε εφαρμογή του Ειδικού Χωροταξικού που ψηφίστηκε μέσα σε μία νύκτα το 2011, με τον Γενικό Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό να εκκρεμεί, παρότι η χώρα μας είναι υποχρεωμένη έως 21 Μαρτίου του 2021 να τον έχει ολοκληρώσει.
Γιατί άραγε δεν προχωρά ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός; Ποιοι τον εμποδίζουν;
Αναλογιστείτε την στρέβλωση που υπάρχει. Ενώ το Γενικό Χωροταξικό του θαλάσσιου χώρου εκκρεμεί, προχωρά με διαδικασίες fast track το Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών, έτσι ώστε να προλάβουν τις προθεσμίες και να δημιουργήσουν ισχυρά τετελεσμένα, ένας κλάδος ευνοημένος διαχρονικά από το κεντρικό κράτος.
Οι δύο Δήμαρχοι σε απόλυτο συντονισμό εδώ και πάρα πολύ καιρό, προωθούν το θέμα σε κάθε επίπεδο και στην ομάδα μπαίνουν και έχουν μπει ήδη δυναμικά και άλλοι Δήμαρχοι παράκτιων περιοχών, που θίγονται με όλα αυτά τα σχέδια.
Φυσικά το θέμα έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα της ΚΕΔΕ ως από τα πιο σοβαρά.
 
 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
 
 

Σχόλια