Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: “Βιαστική” για τα συγχαρητήρια με τη ληστεία στον Βάλτο

Παραβλέποντας το γεγονός ότι η ποινική διαδικασία μόλις έχει ξεκινήσει και οι τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Χαλκιόπουλο αρνούνται κάθε κατηγορία, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων τους χαρακτηρίζει “δράστες” σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Θα πρέπει να θυμούνται όμως στην Ε.Α.Υ. ότι το τεκμήριο της αθωότητας παραμένει για όποιον δεν έχει καταδικαστεί και για τον νόμο (άρα και για οποιαδήποτε δημοσίευση) είναι κατηγορούμενοι ή “φερόμενοι ως δράστες”.

 Έχει υπάρξει μεγάλη προσπάθεια να μην στιγματίζεται κόσμος και μάλιστα πολλές φορές με κόστος, αφού ο Τύπος είναι εκείνος που καλείται να μην αποκαλύψει ονόματα και να μην αποδώσει ευθύνες. Οι πολίτες, δε, συχνά δυσκολεύονται να το αποδεχθούν αυτό και ζητούν στοιχεία αγνοώντας την περίπτωση της διαπόμπευσης αθώων ή και τον ίδιο τον νόμο.

Οι Αστυνομία, λοιπόν, ακόμη περισσότερο, δεν δικαιούται να τα ξεχνά τα παραπάνω και οφείλει να είναι πολύ προσεκτική σε τέτοιες περιπτώσεις. Για του λόγου το αληθές η ανακοίνωση των αστυνομικών υπαλλήλων είχε ως εξής:

“Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας εκφράζει τα δημόσια συγχαρητήριά της στο αστυνομικό προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, οι οποίοι κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να ταυτοποιήσουν, να συλλάβουν και να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης, τρείς (3) ημεδαπούς δράστες που διέπραξαν ληστεία σε οικία ηλικιωμένων στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω δράστες εισήλθαν στην οικία των ηλικιωμένων, τους έδεσαν και τους φίμωσαν, με συνέπεια τον θάνατο του 91χρονου άνδρα και την βαριά σωματική βλάβη της 85χρονης συζύγου του, η οποία έμεινε δεμένη και φιμωμένη επί έξι (6) ημέρες, ενώ αφαίρεσαν και μεγάλο χρηματικό ποσό”

Αντιλαμβανόμαστε ίσως την “πρεμούρα” μιας και οι αστυνομικοί, όχι και κάτω υπό τις καλύτερες συνθήκες συνδικαλιστικά, πάνε προς εκλογές, αλλά τέτοια πράγματα, απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή…

Σχόλια