Πληρώθηκαν οι αναστολές συμβάσεων εργασίας και δώρο Χριστουγέννων

 

Πληρώθηκαν τα χρήματα από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, του δώρου Χριστουγέννων και του μισθού από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ σε 785.292 εργαζομένους.

Ειδικότερα πιστώθηκαν και φαίνονται ήδη στους λογαριασμούς των εργαζομένων οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω των αναστολών των συμβάσεων εργασίας καθώς και το αναλογούν δώρο Χριστουγέννων μέχρι τον Δεκέμβριο σε δικαιούχους που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις-διορθώσεις, είτε συμπεριλαμβάνονται στην τελική εκκαθαριστική λίστα πληρωμών μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Το κράτος πίστωσε στους λογαριασμούς των 727.147 εργαζομένων που μπήκαν σε αναστολή τον Δεκέμβριο το δώρο Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στην περίοδο 1η Δεκεμβρίου ως 31 Δεκεμβρίου 2020. Ουσιαστικά ένας εργαζόμενος που μπήκε σε αναστολή όλο τον Δεκέμβριο έλαβε ακόμη 72, 60 ευρώ. Ουσιαστικά για κάθε ημέρα αναστολής μέσα στον Δεκέμβριο ο εργαζόμενος θα λάβει 2,4 ευρώ ως δώρο Χριστουγέννων.

Επίσης πιστώθηκαν τα ποσά που αναλογούν στους δικαιούχους του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για Οκτώβριο και Νοέμβριο, μετά και την διαδικασία των διασταυρώσεων καθώς και το δώρο Χριστουγέννων για όλους τους μήνες μέχρι και τον Νοέμβριο 2020. Πρόκειται για τα υπολειπόμενα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας σε δικαιούχους – εργαζόμενους, κυρίως υψηλόμισθούς, οι οποίοι δεν τα είχαν εισπράξει λόγω λαθών στις δηλώσεις. Τώρα καταβάλλονται τα δικαιούμενα ποσά μετά την εκκαθάριση, σύμφωνα με το νέο πλαφόν ονομαστικού μισθού των 6.500 ευρώ που τέθηκε για κάθε μήνα ένταξης στο μηχανισμό.

Χρήματα μπήκαν και στους λογαριασμούς των εργαζομένων με μονομερή δήλωση (καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί / ξενοδοχοϋπάλληλοι και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων) που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις – διορθώσεις, είτε ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία διασταυρώσεων.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια