Που μεταφέρονται τα αδέσποτα από τον Δήμο Αγρινίου



 Αντιδράσεις και πολλές απορίες προκάλεσαν οι εικόνες της μεταφοράς αδέσποτων με όχημα του δήμου Αγρινίου που αναπαράγονται τις τελευταίες ώρες από πολλούς χρήστες του διαδικτύου.

Η ανησυχία για την τύχη των ζώων έκδηλη στα σχόλια που έχουν αναρτηθεί στα social media ενώ το ερώτημα είναι που μεταφέρονται τα ζώα.

Το agrinionews.gr απευθύνθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σπύρο Φλώρο και έλαβε την απάντηση πως τα συγκεκριμένα αδέσποτα μεταφέρονται στον γνωστό χώρο που χρησιμοποιείται στην περιοχή της Στράτου (είναι 15 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο) όπου υπάρχουν ταΐστρες.

Εξέφρασε και αυτός με τη σειρά του την απορία του που παίρνει διάσταση το γεγονός τονίζοντας πως είναι γνωστό που οδηγούνται τα ζώα και γνωστή η διαδικασία καθώς τα αδέσποτα συλλέγονται όταν προηγείται η καταγγελία και εξετάζονται από κτηνίατρο.

Όπως και να έχει το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων στο Αγρίνιο είναι σοβαρό και η κατασκευή του καταφυγίου για το οποίο υπάρχει χρηματοδότηση θα είναι ένα σημαντικό βήμα αλλά δεν θα επιλύσει το πρόβλημα καθώς θα έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει 40-50 ζώα.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Στράτου άλλωστε έχουν εκφραστεί διαμαρτυρίες κατά καιρούς από Φιλόζωους.

Ουδείς θα διαφωνήσει με την ανάγκη να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διαχείρισης των αδέσποτων αλλά και να απαντηθεί το ερώτημα που έχει τεθεί από πολλούς -όπως το Ανυπότακτο Αγρίνιο- για το πόσα ζώα περισυλλέγησαν από τον Δήμο Αγρινίου τα προηγούμενα χρόνια, πόσα εμβολιάστηκαν, πόσα σημάνθηκαν ηλεκτρονικά, πόσα υιοθετήθηκαν και πόσα επανεντάχτηκαν στο περιβάλλον τους.

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν και διακινούνται στα social media


Σχόλια