Γιώργος Βαρεμένος : Να τους εκατοστήσει τους άριστους!

 


Να τους εκατοστήσει τους άριστους!

του Γιώργου Βαρεμένου*

 

Θα μπορούσε να ευχηθεί κανείς στον κ. Μητσοτάκη να τους εκατοστήσει τους υπουργούς και υφυπουργούς και να τους εμβολιάσει για το κακό το μάτι. Τόσους άριστους συγκεντρωμένους δεν βρίσκεις ούτε σε χοροεσπερίδα του Χάρβαρντ. Τόχε πει ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται στα μαχαίρια με την αλήθεια, ότι το κυβερνητικό σχήμα θα είναι ολιγομελές και τό κανε πράξη. Για να χαρακτηρισθεί πλέον ένα υπουργικό συμβούλιο πολυμελές, θα πρέπει να ξεπεράσει τον αριθμό των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Το φλουρί έπεσε στην ακροδεξιά, καθώς πλέον σύσσωμο το εντός της ΝΔ ΛΑΟΣ βρίσκεται πρώτο τραπέζι πίστα. Ένας πρώτος στόχος είναι να ευρεθεί ο Α. Σαμαράς χωρίς σαμαρικούς και να μείνει με την ψευδαίσθηση ότι συγκυβερνάει. Ωστόσο, το πιο σοβαρό απ’ όλα είναι ότι η νεοδεξιά επιχειρεί να ενσωματώσει οριστικά τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και να αποτρέψει φυγόκεντρες προς την θολή ακροδεξιά τάσεις, που παράγει η κρίση και οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Από αυτή την άποψη, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, που απειλούσε στις γιορτές να μπει μέσα στα σπίτια, επιτελεί ένα έργο αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού που αποτελεί βαθύτερη συστημική επιλογή και επομένως υπερβαίνει την κυβέρνηση,ώστεθα μπορούσε καθ’ υπερβολήν να λεχθεί ότι δεν είναι βέβαιο αν θα απομακρυνθεί πρώτος ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη ή ο κ. Μητσοτάκης.

Στον τομέα της  εργασίας, όπου δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο, ο μπρουτάλ κ. Βρούτσης, που είχε γίνει κόκκινο πανί, εστάλη για να μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες του από την θέση του Α’ κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Στην θέση του ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος με ένα πιο τεχνοκρατικό πρόσωπο θα επιχειρήσει να εφαρμόσει στον εργασιακό χώρο τις βασικές συνιστώσες του δόγματος Πισσαρίδη και να ανασχέσει την εξωφρενική διόγκωση των απλήρωτων συντάξεων. Εν όψει πιθανών εκλογών, έξαλλοι και ανερμάτιστοι ultraδεξιοί αναβαθμίσθηκαν κατά τα πρότυπα του τελευταίου ανασχηματισμού Σαμαρά και ο κ. Χατζηδάκης υποβαθμίσθηκε, αναλαμβάνοντας το έργο να λειάνει αυτά που ενδεχομένως δεν λειαίνονται.

Όσοι προεκλογικά, το 2015, προέβλεπαν ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχει χαρτί υγείας , ανέλαβαν να συνεχίσουν το έργο τους και χ….. η φοράδα στ’ αλώνι για το τί λένε το πρωί, τί το μεσημέρι και τί το απόγευμα. Μέσα στον προπαγανδιστικό ορυμαγδό, ποιος θάχει τον χρόνο να σκεφθεί;

Η κ. Κεραμέως παρέμεινε ακλόνητη μέχρι να ολοκληρωθεί η μετατροπή της Δημόσιας Παιδείας σε αγρόν κεραμέως (αγρόν αίματος, σύμφωνα με το κατά Ματθαίον), προς όφελος της Ιδιωτικής Ασυδοσίας.

Στο υπουργείο Πολιτισμού, με την κ. Μενδώνη πρέπει να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί το έργο τσιμεντοποίησης της Ακρόπολης και κάποιος πρέπει να λογοκρίνει τα ντοκυμαντέρ για την Μελίνα, το φάντασμα της οποίας πλανάται πάνω απ’ το υπουργείο και τρομοκρατεί τους απρόσωπους γραφειοκράτες.

Το υπουργείο Εσωτερικών είναι «εκλογικό υπουργείο» και εκεί θα ισχύσει το δόγμα «φωτιά και τσεκούρι» στους προσκυνημένους Θεοδωρικάκους, που δεν τους έφτανε η λίστα Επικρατείας, ήθελαν να μπουν και στο ιερό της νεοδεξιάς εξουσίας. Τώρα έχουνε σκληρό δεξιό ροκ.

Ως προς την διαχείριση της πανδημίας, τα κριτήρια είναι αμιγώς επικοινωνιακά και το να μην κάνεις τίποτε είναι το παν. Ενδεχόμενη μετακίνηση του κ. Κικίλια θα συνιστούσε και τυπικά ομολογία αποτυχίας. Όσο λιγότεροι συνειδητοποιήσουν αυτή την αποτυχία, τόσο καλύτερα για την εξουσία.

Πέρα από την ονοματολογία, που αποτελεί την ατραξιόν κάθε ανασχηματισμού, υπάρχει και η ωμή πραγματικότητα:Βαρειά η συγκυρία για να αλλάξουν την ατζέντα με αυτό το παίγνιο. Ο Μανωλιός φόρεσε τα ρούχα του αλλοιώς και διαθέτει πολλές επικοινωνιακές αλλαξιές. Το θέμα είναι να αναδειχθεί ότι, παρ’ όλα αυτά, ο βασιληάς είναι γυμνός. Εύκολο; Καθόλου. Αναγκαίο; Οπωσδήποτε!

 

 

* Ο Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σχόλια