ΚΥΣΕΑ: Αυξάνεται κατά τρεις μήνες η θητεία στο Στρατό Ξηράς

 

Θα ισχύσει από την επόμενη σειρά κατάταξης - Ποιοι εξαιρούνται

Το ΚΥΣΕΑ έκανε δεκτή την εισήγηση των Γενικών Επιτελείων και αποφάσισε την αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς και θα ισχύσει από την επόμενη σειρά κατάταξης.

Η διάρκεια της πλήρους θητείας των οπλιτών του Στρατού Ξηράς εξισώνεται με τη διάρκεια της θητείας των οπλιτών στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, η οποία είναι στους 12 μήνες.

Για ποιους θα ισχύει το 9μηνο

Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις, οι οι στρατιώτες που υπηρετούν σε ακριτικές μονάδες του Στρατού Ξηράς οι οποίες είτε εδρεύουν στην περιοχή της Θράκης, είτε στα νησιά του Αιγαίου κατά μήκος της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας οριογραμμής, αλλά και οι στρατιώτες στην ΕΛΔΥΚ, θα κάνουν θητεία εννέα μηνών.

Οι υπόχρεοι μειωμένης θητείας (πολύτεκνοι, προστάτες οικογενειών κτλ) καλούνται να α υπηρετήσουν εννέα μήνες αντί για οκτώ που ίσχυε έως τώρα.

Η θητεία των Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών και των Έφεδρων Ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς, εξισώνεται με τη διάρκεια της θητείας των αντίστοιχων κατηγοριών του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (17 μήνες αντί για 14 που ισχύει σήμερα).

Θητεία 14 μηνών

Καθορίζεται επίσης διάρκεια θητείας 14 μηνών, για τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυπολοχαγούς του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, κάτι το οποίο ισχύει ήδη για τους Επίκουρους Σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού και τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς και τους Έφεδρους Ανθυποσμηναγούς της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούν σε μονάδες που εδρεύουν στις αντίστοιχες περιοχές.

Η απόφαση δεν αφορά τους οπλίτες που κατατάχθηκαν πριν από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της απόφασης, καθώς και όλους εκείνους που πρόκειται να επανακαταταχθούν μετά την έναρξη ισχύος της.

Πηγή: newsbreak.gr

Σχόλια