Κορωνοϊός: Να βαφτεί «κόκκινη» η Αττική εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι – Τι σημαίνει αυτό για λιανεμπόριο, σχολεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και ειδικά στην Αττική, λόγω του κορονοΪού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στο επίκεντρο της σύσκεψης των ειδικών είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ειδικά στην Αττική, μετά και την αύξηση που καταγράφεται στα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες.

 Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να χαρακτηριστεί «κόκκινη» η Αττική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει, αφενός ότι δεν θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, όπως προγραμματιζόταν να γίνει την 1η Φλεβάρη και αφετέρου ότι οδεύουμε προς επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00, όπως ισχύει άλλωστε σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές.

Σημειώνεται ακόμη, ότι τα όποια νέα μέτρα αποφασιστούν θα αφορούν και στο λιανεμπόριο, για το οποίο αναμένεται να επιβληθούν αυστηρότεροι περιορισμοί.

Υπενθυμίζεται, ότι τις τελικές αποφάσεις επί των εισηγήσεων των ειδικών, θα λάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τις όποιες αποφάσεις θα ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Αμαλία Κάτζου – newsbomb.gr

Σχόλια