Συζήτηση της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 


Ημερομηνία, 17.1.2021
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Θέμα: Συζήτηση της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Ξηρομερίτισσες – Ξηρομερίτες.
Το θέμα της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, θα συζητηθεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 02:30 μ.μ. ως 1ο θέμα στην ημερήσια διάταξη, η αλήθεια είναι μετά από πολύ προσπάθεια και κόπο.
Η Επιτροπή Αγώνα ζήτησε συγκεκριμένα, με ψήφισμα της που στάλθηκε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, το θέμα να εισαχθεί για συζήτηση και λήψη απόφασης που κατά πρώτον θα ανακαλεί την θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Φεβρουαρίου του 2019 και κατά δεύτερον θα δίνει αρνητική γνωμοδότηση για την Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, βάση των στοιχείων που έχουμε καταθέσει.
Δυστυχώς το θέμα εισάγεται ως απλή συζήτηση και όχι και για λήψη απόφασης όπως ζητήσαμε, κάτι το οποίο το αναδεικνύουμε και το καταγγέλλουμε.
Ζητάμε καθαρά και με σαφήνεια να ληφθεί απόφαση και θέτουμε όλες τις παρατάξεις προ των ευθυνών τους γι αυτό, ώστε να συνδράμουν στην διάρκεια της συζήτησης ώστε αυτό να τροποποιηθεί, οδηγώντας σε απόφαση ανάκλησης της υπάρχουσας θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και σε λήψη τελικής αρνητικής γνωμοδότησης για την Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. Αυτό θα αποτελέσει το έναυσμα για την επαναφορά του όλου θέματος υπό το πρίσμα νέων δεδομένων και αντικειμενικής προσέγγισης.
Δεν έχει νόημα και ουσία να γίνει μία απλή συζήτηση, χωρίς να ληφθεί απόφαση με σχετική ψηφοφορία και οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης Β’ βαθμού να πάρουν θέση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την αναπτυξιακή πορεία μιας προνομιούχας περιοχής, των Δυτικών Ακτών της Αιτ/νίας, ένα πραγματικό φιλέτο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τόπος παραθεριστικής εκτόνωσης για όλη την Αιτωλοακαρνανία, τόπος προορισμένος για τουριστική ανάπτυξη με βάση όλες τις παλαιότερες αποφάσεις των Νομαρχιακών Συμβουλίων Αιτωλοκαρνανίας.
Επίσης ενημερώσαμε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι στην συζήτηση του θέματος μας, θα γίνει ζωντανή μετάδοση στο YouTube από εμάς, ώστε όλη η τοπική κοινωνία του Ξηρομέρου που αγωνιά, να έχει την δυνατότητα να το παρακολουθήσει.
Αν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν δια ζώσης, δεν ξέρουμε πόσα λεωφορεία θα γέμιζαν εκείνη την ημέρα τον περιβάλλοντα χώρο της Περιφέρειας και αν η αίθουσα θα μας χωρούσε. Σε συνθήκες Covid μας μένει η δυνατότητα της ζωντανής μετάδοσης μέσω YouTube, μίας συνεδρίασης δημόσιας και ανοικτής και όχι κεκλεισμένων των θυρών.
Ακόμα και σε αυτό υπήρξε αντίδραση και μας ζητήθηκε να μην γίνει, κάτι που βέβαια δεν θα μας πτοήσει, γιατί αυτό μας είναι τελείως ακατανόητο για μία δημόσια συνεδρίαση όπως προείπαμε.
Το θέμα που μας αφορά λοιπόν, θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω YouTube και θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα όλους σας με σχετική ανακοίνωση μας, για τον σύνδεσμο ώστε να μπείτε όλοι και να το παρακολουθήσετε.
Η Επιτροπή Αγώνα και τα μέλη που την απαρτίζουν, συνεχίζουν τον αγώνα τους για ακύρωση του συγκεκριμένου λαθεμένου σχεδιασμού της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
Με την τοπική κοινωνία ενωμένη στον κοινό στόχο, όλοι μαζί παλεύουμε μία υπόθεση που θα μας ζημιώσει όλους και θα καταδικάσει τον τόπο μας σε παρακμή και ερήμωση.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Σχόλια