ΞΗΡΟΜΕΡΟ : ΟΧΙ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΠΑΡΤΥ...ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΟ...



Τις τελευταιες μερες έντονη φημολογία αναπτύσεται στα χωριά του Ξηρομέρου και ιδιαίτερα της ΔΕ Αστακού για κρούσματα κορονοιού.
Και επειδή σπάνια βγαίνει καπνός χωρίς φωτιά , θα περίμενε κάποιος απο τα πλέον αρμόδια χείλη να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει και απο τις αρμόδιες υπηρεσίες να συμβάλουν τα μέγιστα στην αυστηρή τήρηση των μετρων για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.
Ο μέχρι τωρα δρόμος της σιωπής που επιλέγουν οι αρμόδιοι δεν συμβάλει ούτε κατ ελάχιστο αφού φουντώνει και ενθαρύνει την φημολογία ..
Ας ξεκαθαρίσουμε όμως ότι δεν είναι η ώρα για να επιρίπτουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο . Αν κάποιο παιδί μετακινήθηκε απο κάποιο νομό με πολλά κρούσματα στο τόπο του, είναι γιατί η Πολιτεία το επέτρεψε ή ακόμα και αδιαφόρησε για την τήρηση των μέτρων που η ίδια επέβαλε.
Και είναι απολύτως βέβαιο ότι αν είχε και την παραμικρή υποψία ότι είχε μολυνθεί από τον ιό δεν θα έθετε σε κίνδυνο γονείς, συγγενεις, φίλους και συγχωριανούς..
Η διοργάνωση όμως πάρτυ σε σπίτια εν μεσω πανδημίας είναι ατομική ευθύνη για τον καθένα μας και ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την εξάπλωση του ιού σε μια περιοχή όπως ο ευλογημένος τόπος μας όπου κατοικούν πολλλοί υπερήλικες, οι γονείς και οι παππούδες μας..
Η αποτροπή διοργάνωσης πάρτυ ένα μέσω πανδημίας, δεν είναι μόνο θέμα των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας , είναι κυρίως ένα θέμα που γονείς και παιδιά από κοινού θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης , γιατί τυχόν ατομική αμέλεια πιθανόν να θέσει σε κίνδυνο όλους μας ...
ΒΕΛΟΥΤΣΑ

Σχόλια