ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ : επιτακτική ανάγκη η μείωση του Ενιαίου Παγίου Τέλους Ύδρευσης για τους δημότες...



 Ως γνωστόν η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου μετά και την υπ. αριθμ. 29/2020 απόφαση της οικονομικής επιτροπής προχώρησε στην επιβολή αύξησης του Ενιαίου Παγίου Τέλους Ύδρευσης για το έτος 2020 κατά 60% (27€ πλέον ΦΠΑ) ανά παροχή για όλες τις Τοπικές Κοινότητες και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας.

Η υπερβολική αυτή αύξηση σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή ήταν μονόδρομος και απόρροια της τραγικής οικονομικής κατάστασης καθώς παρέλαβε ένα δήμο που βρισκόταν στα όρια της χρεοκοπίας .
Είναι αδιαμφισβήτητο από τα οικονομικά στοιχεία που έχουν δει και το φως της δημοσιότητας ότι η Δημοτική Αρχή κατά το έτος 2020, ακολούθησε μια αυστηρή πολιτική διαχείρισης και "νοικοκυρέματος " των οικονομικών του Δήμου
Δεδομένο όμως είναι ότι ο Δήμος Ξηρομέρου όπως και οι άλλοι Δήμοι εισέπραξε σημαντικά επιπλέον έσοδα επιβαρύνοντας τους Δημότες από τα αδήλωτα τετραγωνικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Δημοτική Αρχή ενόψει της σύνταξης του νέου προϋπολογισμού σκέφτεται να επανεξετάσει το ύψος του Ενιαίου Παγίου Τέλους Ύδρευσης.
Θετικό για τους δημότες θα είναι να προχωρήσει άμεσα σε μια γενναία μείωση του.
Αδραζοντας την ευκαιρία θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος εισπράττει έσοδα και από τις τροχονομικες παραβάσεις, η βεβαίωση των οποίων σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να έγκειται σε επιλεκτική ή διακριτική ευχέρεια.
ΒΕΛΟΥΤΣΑ

Σχόλια