Κορωνοϊός: Παράταση στο lockdown για τουλάχιστον μια εβδομάδα

Παράταση μιας εβδομάδας στο υφιστάμενο καθεστώς του lockdown ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην παράταση του lockdown και στην παράταση αναστολής του click away, μετά και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι, στον αντίποδα πρόκριναν το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων από την ερχόμενη Δευτέρα. Οι ειδικοί θέλουν να γίνει βήμα-βήμα η άρση του lockdown στη χώρα, ώστε να εκτιμάται η επιβάρυνση στο επιδημιολογικό φορτίο σε καθένα από αυτά τα βήματα.

Αυτό το διάστημα δεν θα λειτουργήσουν το click away, τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα ΚΤΕΟ. Επίσης θα παραμείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί στην κυκλοφορία. Τόνισε ότι θα είναι ανοιχτοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στις «κόκκινες» περιοχές χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και να εφαρμόζουν τα μέτρα.

Τις σχετικές προτάσεις είχαν εισηγηθεί σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι μετά από συνεδρίαση τους. Η αρνητική εισήγηση αφορά στην ανάγκη εξέτασης της επίδρασης που υπήρξε στη διασπορά της πανδημίας κατά την περίοδο των εορτών μέσα από την κινητικότητα και την χαλαρότητα που επικράτησε.

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου έως τις 18/1:

-Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως και τα σχολεία ειδικής αγωγής, και στις “κόκκινες” περιοχές, με όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

-Παραμένει σε αναστολή η λειτουργία του λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, καταστημάτων περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλείων.

 -Απαγορεύεται το κυνήγι και το ψάρεμα.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Σχόλια