Κορωνοϊός: Πώς κόλλησαν οι 11 γιατροί στο νοσοκομείο Πάτρας που έχουν το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος

Μεγάλη διασπορά κορωνοϊού μέσα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Τι συνέβη με τους γιατρούς και ποια… η προϊστορία της υπόθεσης.

Τι λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», στην Πάτρα, στο οποίο εδώ και καιρό συμβαίνει η μια αστοχία μετά την άλλη, κοστίζοντας τη ζωή σε μια 44χρονη καρκινοπαθή και διασπείροντας τον κορονοϊό– τώρα και τη βρετανική μετάλλαξη– ανάμεσα στους υγειονομικούς.

 Στις 20 Ιανουαρίου ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης μετά από τις καταγγελίες για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, η οποία κόστισε τη ζωή σε μια 44χρονη καρκινοπαθή που κόλλησε κορονοϊό από συνοδό ασθενή μέσα στην Α’ παθολογική κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», τόνιζε κατηγορηματικά ότι δεν θα ξαναμπεί συνοδός στο νοσοκομείο χωρίς να έχει υποβληθεί προηγουμένως σε rapid test.

Το θέμα είχε αναδείξει και το newsit.gr στις 18 Ιανουαρίου, με τον Μιχάλη Γιαννάκο της ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Κώστα Πετρόπουλο να καταγγέλουν ότι η μεγάλη σύμπτυξη που γίνεται στις υπόλοιπες κλινικές του νοσοκομείου για να δημιουργούνται κλίνες στις κλινικές και τις ΜΕΘ κορονοϊού, μαζί με το γεγονός ότι το νοσοκομείο είναι στην ουσία «απροφύλαχτο» , έχουν αφήσει εκτεθειμένο στον κορονοϊό ασθενείς και εργαζόμενους.

Ούτε δύο εβδομάδες μετά, 11 γιατροί στο νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί στη νέα βρετανική μετάλλαξη

To newsit συνομίλησε εκ νέου με τον πρόεδρο των εργαζομένων εκεί, Κώστα Πετρόπουλο, για αυτή τη νέα ανησυχητική εξέλιξη αλλά και για το τι μεσολάβησε.

Ιδού τι μας είπε: «Οι γιατροί που βρέθηκαν θετικοί στο νέο βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος βρίσκονται στην 13η ημέρα που νοσούν. Βγήκαν θετικοί στις 18 Ιανουαρίου. Τα δείγματα τους εστάλησαν προς διερεύνηση 10 ημέρες μετά, την περασμένη Πέμπτη. Φαντάζεστε τι μπορεί να έχει μεσολαβήσει ως τότε.

Μετά τον άδικο θάνατο της 44χρονης καρκινοπαθή στην Α’ παθολογική κλινική, οι σωστές αποφάσεις δεν πάρθηκαν ποτέ με αποτέλεσμα αυτό που βλέπουμε τώρα. Κάποια στιγμή, μετά τα δημοσιεύματα και τις αντιδράσεις μπήκαν security στην είσοδο για τις παθολογικές κλινικές και ξεκίνησε και η θερμομέτρηση, όμως ήταν πια αργά. Επίσης μια κάποια ροή επισκεπτών συνεχίζει ακόμα να υφίσταται προς άλλες κλινικές.

Όσο για την Α’ παθολογική που έδωσε στη συνέχεια και 11 θετικούς στον κορονοϊό συνάδελφους μας και μάλιστα με τη βρετανική μετάλλαξη, δεν έκλεισε ποτέ, ούτε ακόμα και τώρα μετά από αυτές τις εξελίξεις!

Στη σημερινή μας συνάντηση με τον διευθυντή του νοσοκομείου, ξαναζητήσαμε επίμονα να αναστείλει προσωρινά τουλάχιστον τη λειτουργία της επικίνδυνης πια Α’ παθολογικής κλινικής και η απάντηση που πήραμε ήταν: “Και που θα πάνε όλοι αυτοί οι ασθενείς; Στο Ρίο δεν μπορούν να τους δεχτούν, είναι και αυτοί γεμάτοι…”.

Εντωμεταξύ, τα κρούσματα στην Α και Β παθολογική κλινική πολλαπλασιάζονται αδιάκοπα. Το Σάββατο, είχαμε 3 επιπλέον κρούσματα σε υγειονομικούς στις παθολογικές κλινικές και σήμερα, άλλα 3. Τα δε κρεβάτια στις απλές covid νοσηλείες άρχισαν να αυξάνονται- τώρα έχουμε 21 ασθενείς».

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου.

Πηγή: newsit.gr

Σχόλια