ΟΧΙ ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

 


Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου συναντήθηκε στις 2:00μμ με τον Δήμαρχο της πόλης. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πρόταση για το Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών με ό,τι συνεπάγεται και για το νομό Αιτωλοακαρνανίας .

Ο στρατηγικός σχεδιασμός επιφυλάσσει για το νομό μας ακαδημαϊκή αποψίλωση και αφανισμό οποιασδήποτε αναπτυξιακής προοπτικής και επιβάλλεται να επιστραφεί ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!!!!

Αυτή η εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη. Ο «νόμος Κεραμέως» βάζει ταφόπλακα σε όλα τα περιφερειακά πανεπιστήμια με την δραματική μείωση εισακτέων (βάση του 10) και την συγχώνευση – μεταφορά τμημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στο Νομό μας οι σχολές από 5 περιορίζονται σε 4 και στο Μεσολόγγι από 3 γίνονται 2. Το δε πανεπιστήμιο Πατρών που υπάγονται οι σχολές αυτές, αντί να ζητά πρόσθετη χρηματοδότηση και μέλη ΔΕΠ για την ενίσχυση τους, συναινεί στον σχεδιασμό της υπουργού.

Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας από την άλλη, παρά το «μνημόνιο συνεργασίας» που είχε συνάψει με το πανεπιστήμιο Πατρών, κωφεύει και δια της διολισθήσεως επικροτεί τις αρνητικές εξελίξεις.

Όλα δείχνουν ότι θα ξαναβιώσουμε τον ακρωτηριασμό των περιφερειακών πανεπιστήμιων και της δημόσιας εκπαίδευσης

προς όφελος των ιδιωτικών κολλεγίων.


Αλήθεια που είναι όλοι εκείνοι οι λαλίστατοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες που υπερθεμάτιζαν για ένα Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας;;;Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε την δημόσια παιδεία


Έχουμε χρέος να οικοδομήσουμε ένα μέτωπο τοπικής αυτοδιοίκησης- φορέων- πολιτών ενάντια στην ερημοποίηση που μας επιφυλάσσουν.ΥΣ. Είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν ότι η όποια διαπραγμάτευση θα γίνει πίσω από κλειστές πόρτες αποκλείοντας το Μεσολόγγι.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Σχόλια