Κορωνοϊός: «Ακαριαία λήψη μέτρων» προτείνουν οι ειδικοί

 

Ο Καθ. Λοιμωξιολογογίας του ΕΚΠΑ εξέφρασε έντονη ανησυχία για περιοχές της Αττικής, μιλώντας για απότομη έξαρση κρουσμάτων – Τι είπε για τα σχολεία και την αγορά – «Βόμβα» Τσιόδρα για 8.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα

Toν «κώδωνα» του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας, υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη για υιοθέτηση σκληρότερων μέτρων, ούτως ώστε να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής επεσήμανε πως ο κορονoϊός επελαύνει, καθιστώντας δύσκολη την ισορροπία ανάμεσα σε υγεία και οικονομία, με αποτέλεσμα να κρίνει απαραίτητη την άμεση και ακαριαία λήψη «έντονων μέτρων».

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έβαλε στο μικροσκόπιο Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, επισημαίνοντας ότι βρίσκονται στο «κόκκινο», ενώ ειδικά σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα είναι ανάγκη να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Ειδικότερα, περιοχές της Αττικής όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων, σημαίνοντας «συναγερμό».

Παράλληλα, επανέλαβε πως όλα τα μέτρα παραμένουν πάνω στο τραπέζι των ειδικών, καθώς ακόμα και στα σχολεία παρουσιάζονται κρούσματα, γεγονός που δεν τα καθιστά άνοσα, ενώ θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να κλείσει κάποια δραστηριότητα.

newsbomb.gr

Σχόλια