Κορωνοϊός: Πώς ένα «αθώο» μπάρμπεκιου στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου

 

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, Σπύρος Σαπουνάς με ανάρτηση του στο Facebook αναφέρεται σε μια χαρακτηριστική περίπτωση μετάδοσης του κορωνοϊού, εξαιτίας μιας «αθώας» συγκέντρωσης σε σπίτι που έμελλε να αποδειχθεί μοιραία για συγγενή παρευρισκόμενης

Η ανάρτηση του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, Σπύρου Σαπουνά αναφέρεται σε περιστατικό που προέκυψε από την διερεύνηση των κρουσμάτων και την ιχνηλάτηση των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος. Σκοπός της ανάρτησής του είναι να επιστήσει την προσοχή σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων, αναγνωρίζοντας την κόπωση του κόσμου από τα συνεχιζόμενα lockdown.

Αναφέρει στην ανάρτησή του: «Ο Γιώργος ένιωθε πιεσμένος και σκασμένος. Σάββατο βράδυ φώναξε τρεις φίλους να ψήσουν και να φάνε σπίτι. Έστειλαν μήνυμα 6 και μαζεύτηκαν. Μεταξύ τους και η φίλη του η Κατερίνα. Η Κατερίνα μένει μαζί με την αδερφή της. Η αδερφή της πηγαίνει στο σπίτι των γονιών τους μια φορά την εβδομάδα και παίρνει φαγητό. Ο μπαμπάς της Κατερίνας πέθανε ένα μήνα μετά το μπάρμπεκιου σε εντατική νοσοκομείου. Ο Γιώργος ήταν ασυμπτωματικός φορέας του ιού και κόλλησε την Κατερίνα».

Η τραγική αυτή κατάληξη μιας «αθώας» μάζωξης, επισημαίνει για πολλοστή φορά τον κίνδυνο που εγκυμονούν τέτοιου είδους κοινωνικές επαφές την δεδομένη χρονική στιγμή.

«Μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι, τηρούμε αποστάσεις-υγιεινή χεριών- μάσκες, αερισμό των χώρων και προσέχουμε πολύ, πάρα πολύ ποιον βάζουμε στην κοινωνική μας φούσκα» αναφέρει στην ανάρτηση ο Σπύρος Σαπουνάς, για να προσθέσει: «Όλοι έχουμε την ανάγκη να δούμε φίλους αλλά με κανόνες- προσοχή και σεβασμό στους γονείς μας που ακόμα δεν εμβολιάστηκαν όλοι».

protothema.gr

Σχόλια