Αναφορά στη βουλή από τον Θάνο Μωραΐτη, η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Αναφορά προς τους κ. Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών, καθώς και τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου «ο Ερμής» με θέμα: «Ξεχειλίζει η αγανάκτηση των εμπόρων».

Ο κ. Μωραΐτης ζητά απάντηση από τους αρμόδιους Υπουργούς και τον Αναπληρωτή Υπουργό, αλλά κι ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν για τη στήριξη και την προστασία του εμπορικού κόσμου της πόλης.

 Στην επιστολή υπογραμμίζεται πως «ο εμπορικός κόσμος του Αγρινίου διαμαρτύρεται «για την απαράδεκτη καθυστέρηση της Κυβέρνησης στο θέμα των επιταγών, η οποία δεν έχει δώσει λύση μέχρι τώρα, παρά τις υποσχέσεις της ότι θα ψηφισθεί νόμος για την προστασία των εμπόρων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, καθώς και να δοθεί παράταση για τις επιταγές του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου». Ταυτόχρονα, τονίζει ότι ο ίδιος «ανέδειξε από την αρχή του έτους την ανάγκη έγκαιρης λύσης στο θέμα των επιταγών», ενώ «το επανέφερε ακόμη δυο φορές και με επιστολές του τον ίδιο μήνα στην Κυβέρνηση».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «Ο Ερμής» επισημαίνει πως «η πολύ μικρή επιστρεπτέα προκαταβολή κι όχι για όλους» δε φθάνει για την επανεκκίνηση στην οποία ελπίζει ο εμπορικός κόσμος. Γι’ αυτό και ζητά «γενναία στήριξη από την Πολιτεία». Υπογραμμίζει, δε, πως «οι μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου περίμεναν να λάβουν στήριξη και βοήθεια από την Περιφέρεια από το πρώτο πρόγραμμα», η οποία «τελικά δεν έφθασε, αφού τα κριτήρια που τέθηκαν ουσιαστικά τις απέκλεισαν». Τέλος, τονίζει ότι «οι ελπίδες στρέφονται στο δεύτερο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί».

Όπως τονίζει ο κ. Μωραΐτης, «η κυβέρνηση εμπαίζει τον επιχειρηματικό κι εμπορικό κόσμο της χώρας, ενώ διαχειρίζεται με αδιαφορία και μικροπολιτική τη ρευστότητα, τη στιγμή που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ενός ντόμινο λουκέτων». Πρόσθεσε ότι «οι επαγγελματίες χαρακτηρίζουν κοροϊδία τα ποσά των δανείων», ενώ απ’ την πλευρά της «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μειώνει κι άλλο τα ήδη αναιμικά μέτρα στήριξης επιχειρηματιών κι εμπόρων».

Κλείνοντας, υπογράμμισε:
«Χορτάσαμε από υποσχέσεις. Ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση. Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα για το τί προτίθεται να κάνει, ώστε να στηρίξει το Νομό μας. Απαιτούμε να στρέψει το βλέμμα της στην Περιφέρεια και να σταματήσει να αγνοεί τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου. Οι έμποροι και οι επιχειρηματίες της Αιτωλοακαρνανίας δε θα ανεχθούν άλλο τα ‘δυο μέτρα και τα δυο σταθμά’. Δεν είναι πολίτες ενός κατώτερου Θεού ούτε ‘δευτέρας διαλογής’».


Σχόλια