Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: «Καμία μεταφορά αδέσποτων σε όμορους Δήμους»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Μεσολογγίου μετά από καταγγελίες φιλοζωικής ομάδας του Μεσολογγίου ότι ο Δήμος μεταφέρει αδέσποτα σε όμορους Δήμους.

Αναφέρει τα εξής:

 «Μετά από καταγγελίες συγκεκριμένης φιλοζωικής ομάδας του Μεσολογγίου ότι ο Δήμος μεταφέρει αδέσποτα σε όμορους Δήμους θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι:

Πρώτον, κάτι τέτοιο ουδέποτε έχει συμβεί. Οι φήμες είναι αποκυήματα της φαντασίας ορισμένων που βάζουν συνεχώς εμπόδια στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να μειώσει τον πληθυσμό των αδέσποτων.

Δεύτερον, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων και έχει επενδύσει πολλά, από τα υστέρημά του για την στείρωση, την νοσηλεία και την διατροφή των. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2020 έγιναν 315 στειρώσεις, δόθηκαν 6.000 € για νοσηλεία σκύλων και 90 σακιά τροφή κάθε μήνα.

Για δε το 2021 στον προγραμματισμό μας είναι να γίνουν 200 στειρώσεις, να δοθούν άλλες 6.000 € για νοσηλεία καθώς και 120 σακιά τροφές το μήνα.

Τούτο δηλώνει και αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, μελέτη και αληθινό ενδιαφέρον για την φροντίδα των αδεσπότων. Δίνει ιδιαίτερο βάρος στον εμβολιασμό, στη στείρωση και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς έχοντας παράλληλα ενεργοποιήσει πλήρως την ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

Τρίτον, στον προϋπολογισμό του 2021 έχει προβλεφθεί η δαπάνη για τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου στην Κατοχή.

Τέταρτον, η προσπάθειά μας να διαχειριστούμε το μέγα πρόβλημα των αδέσποτων που υπάρχουν στην πόλη έχουμε αναθέσει σε φιλόζωο συμπολίτη μας την φροντίδα των σε χώρο που έχει δημιουργηθεί στη Κατοχή παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη στο μεγάλο έργο που επιτελεί.

Είναι όμως και δική μας μεγάλη απορία πως είναι δυνατόν σε σημεία της πόλης του Μεσολογγίου ενώ έχουν απομακρυνθεί αγέλες και επιθετικά σκυλιά (όπως Τουρλίδα, Λιμάνι, περιμετρικές, θέση Lidl κ.λπ.) να διαπιστώνουμε νέες αφίξεις αδέσποτων ταλαιπωρημένων ψυχών, που δεν έχουν καμία σχέση με την ηλεκτρονική καταγραφή στο σχετικό μητρώο του δήμου μας.

Το φαινόμενο αυτό, που παρατηρούμε με λύπη, οφείλουν οι μόνιμα καταγγέλλουσες ομάδες και οργανώσεις να μας το εξηγήσουν και να μας βοηθήσουν να το ερευνήσουμε γιατί είναι πολύ περίεργο έως ύποπτο.

Τέλος, να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά ότι ως δημοτική αρχή έχουμε επιλέξει να κινηθούμε με απόλυτο σεβασμό απέναντι στα μη δεσποζόμενα ζώα, αλλά και απέναντι στην κοινωνία.

Καταδικάζουμε φαινόμενα που απέχουν από αυτή τη λογική και όσοι ενεργούν με αντίθετες πρακτικές θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους προς τους συμπολίτες μας και την τοπική κοινωνία.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος
Νίκος Κ. Καραπάνος»

Σχόλια