Θύματα κακοποίησης δεν είναι μόνο γυναίκες, αλλά και άντρες.

 

Αλεξάνδρα Κατσαρομήτσου Πεταυρακη

Αστακός Ξηρομέρου

Αυτές τις μέρες όλοι έχουμε παρακολουθήσει στα ΜΜΕ ένα τεράστιο θέμα όσον αφορά την κακοποίηση κάποιων ανθρώπων. Η κακοποίηση αυτή μπορεί να είναι λεκτική, σεξουαλική, ψυχολογική και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει μέχρι και τον βιασμό. Στο εργασιακό περιβάλλον υπάρχουν άπειρα περιστατικά κάθε είδους κακοποίησης όπως , στο οικογενειακό περιβάλλον,στο φιλικό κτλ. Όταν ένας άνθρωπος λέει ΟΧΙ ,είναι ξεκάθαρα ΟΧΙ. Σημαίνει ότι η συμπεριφορά σου με ενοχλεί,τα λόγια σου,οι φωνές σου με ενοχλούν, σημαίνει ότι δεν θέλω να με αγγίζεις.

Θύματα κακοποίησης δεν είναι μόνο γυναίκες, αλλά και άντρες.
Κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την θέση τους,είτε αυτή είναι κοινωνική, οικονομική και ούτω καθεξής, προσπαθούν να επιβάλλουν την άρρωστη συμπεριφορά τους με οποιοιδήποτε τρόπο. Όχι κύριοι μου, δεν έχετε αυτό το δικαίωμα, κανένας δεν σας δίνει το ελεύθερο να βγάζετε τις άρρωστες ορέξεις σας, κανένας δεν σας δίνει την εξουσία να κακοποιείτε,με οποιοδήποτε τρόπο κανέναν.
Αυτό όμως που πραγματικά με εξοργίζει είναι κάποια σχόλια που διαβάζω και κυρίως όταν αυτά τα σχόλια προέρχονται και από το φιλικό μου περιβάλλον... Σχόλια του τύπου" τώρα το θυμήθηκαν να κάνουν καταγγελία,είναι πολλά τα λεφτά της αποζημίωσης κτλ."
Είναι πολύ λυπηρό και συνάμα εμετικό να διαβάζω τέτοια σχόλια.
Θα ήθελα να μάθω αν αυτό το θύμα,ήταν η γυναίκα σάς,η αδερφή σας η ακόμα χειρότερα το παιδί σας...
θα είχατε τις ίδιες απόψεις;;;;;;
Πραγματικά κάποιοι είστε τόσο μα τόσο στενόμυαλοι που το μόνο που κάνετε είναι να επικροτείτε την οποιαδήποτε συμπεριφορά κακοποίησης.
Εξαιτίας σας τα θύματα σιωπούν....
Αναρωτηθηκατε ποτέ πόση δύναμη θέλει να αντιμετωπίσεις τέτοια κατάσταση, πόσα χρόνια παλεύεις με αυτούς τους δαίμονες, σκεφτήκατε ποτέ πόσο δύσκολο είναι να συνειδητοποιήσεις ότι έπεσες θύμα κακοποίησης;;;;Πόση συσσωρευμένη οργή έχουν μέσα τους ολα αυτά τα χρόνια, πόσες φορές έριχναν ευθύνες στον εαυτό τους; ΝΑΙ τώρα βρήκαν την δύναμη και το ψυχικό σθένος να καταγγείλουν αυτά τα καθάρματα , αλλά δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι επικριτές που ρίχνουν ευθύνη στα θύματα.
Η κακοποίηση είναι παντού,στις πόλεις,στην επαρχία.
Στις κλειστές κοινωνίες είναι ακόμα πιο δύσκολο να το καταγγειλεις γιατί φοβάσαι την κατακραυγή,φοβάσαι ότι θα γίνεις δαχτυλοδειχτουμενος.
Φτάνει πια!!!
Κύριοι ένας εργαζόμενος , δεν είναι υποχρεωμένος να ξαπλώσει στο κρεβάτι σας για να κρατήσει την θέση του.
Καιρός να ανοίξουν τα στόματα και ο καθένας να πληρώσει το οποίο τίμημα του αναλογεί!!!!!
Το ΟΧΙ είναι ΟΧΙ!!!!!
Αλεξάνδρα Κατσαρομήτσου Πεταυρακη

Σχόλια