Νικόλαος Ζώγας:Η Λύση που προτείνω είναι να γίνει σύγκληση όλων των αρμοδίων φορέων με τους εκπροσώπους των ιχθυοκαλλιεργειών Αγαπητοί Συνδημότισσες και Συνδημότες,  με λόγια απλά, καθαρά και συγκεκριμένα!


Η ΠΟΑΥ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συζήτηση, έχει προκύψει πριν από πολυ καιρό και φυσικά εν γνώση της πρώην αλλά και της νυν Δημοτικής Αρχής.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που εγινε την 17η του περασμένου Αυγούστου στην αίθουσα του Δ.Σ. αποφασίστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα να συνυπάρξουμε με τις ιχθυοκαλλιέργειες, θέτοντας ως κόκκινη γραμμή να ΜΗΝ τοποθετηθούν νέες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στο παραλιακό μέτωπο Αστακού- Μύτικα.

Σε επόμενη συνάντηση στην αίθουσα του Δ.Σ. ορίστηκε η επιτροπή αγώνα με πρόεδρο τον Δήμαρχο Ξηρομερου κύριο Τριανταφυλλάκη και μέλη, τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων, εκπροσώπους φορέων και δημοτών.

Στη συνέχεια πραγματοποιηθηκε συνάντηση με τα μέλη αλλά και όλους όσοι ήθελαν να παρευρεθούν, καθώς και με τον εκπρόσωπο των ιχθυοκαλλιεργειών τον κύριο Ντουραλιά, ο οποίος θα ενημέρωνε τα μέλη για την ίδρυση της ΠΟΑΥ και θα δεχόταν τυχόν ερωτήσεις που αφορούσαν το θέμα.
Η θέση των ιχθύοκαλλιεργειων ήταν θετική να προχωρήσουμε σε συζητήσεις και οι δυο πλευρές, χαράζοντας τις κόκκινες γραμμές.
Η ερώτηση που έκανα στον κύριο Ντουραλιά ήταν αν ήταν διατεθειμένοι  από πλευράς τους να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι συζητήσεων στην υπηρεσία ΣΤΕ του υπουργείου.
Η απάντηση του ήταν: Ασφαλώς και είμαστε διατεθειμένοι  να προχωρήσουμε με τους νομικούς μας και νομικούς σας συμβούλους.

Έπειτα τον λόγο πήραν άλλα μέλη της επιτροπής ολοκληρώνοντας την συζήτηση χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.


Από εκεί και έπειτα εγώ δεν συμμετέχω στην Επιτροπή αγώνα ως μέλος  διότι  τότε με εκπροσωπούσε ο αρχηγός της παράταξης.

Στην πορεία της επιτροπής του αγώνα διαπίστωσα ότι κάποια  μέλη της επιτροπής επιθυμούν να φύγουν οι υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες από τον τόπο μας, με ότι αυτό συνεπάγεται...

Και αναρωτιέμαι , υποθετικά, αν σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει άραγε κάποιο σχέδιο Β ´ που θα έχει άμεση αποκατάσταση των εργαζομένων στο θέμα της εργασίας;;;

Ναι μεν υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης τουρισμού στον τόπο μας λόγω φυσικού κάλλους, όμως δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς τις κατάλληλες υποδομές όπως η δημιουργία μαρίνας, βιολογικός καθαρισμός, τουριστικά καταλύματα, οδικό δίκτυο και άλλα πολλά...

Επομένως αν φύγουν αυτή τη στιγμή οι ιχθυοκαλλιέργειες σε πόσο βάθος χρόνου οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να απορροφηθούν εργασιακά και που;

Έχετε υπολογίσει τις συνέπειες αυτής της ενέργειας; Αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται χρόνια εκεί έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους και έχουν δημιουργήσει υποχρεώσεις.

Λάβετε υπόψιν σας όλες τις παραμέτρους με ότι αυτό συνεπάγεται και προχωρήστε με γνώμονα το κοινό συμφέρον όλων.


Η Λύση που προτείνω είναι να γίνει σύγκληση όλων των αρμοδίων φορέων με τους εκπροσώπους των ιχθυοκαλλιεργειών συζητώντας για μια βιώσιμη λύση συνύπαρξης, βάζοντας τις κόκκινες γραμμές.Με τιμή 


Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου 


Νικόλαος Ζώγας

Σχόλια

  1. Κ Ζιωγα στην επιτροπή διαβούλευσης πού εξέλεξε την επιτροπή αγώνα και μετά την γεμάτη επαναστατικές κορόνες τοποθετησης σας αυτοπροταθηκατε για μέλος της επιτροπής αγώνα Γιατί στην πορεία αντικατασταθηκατε? Νοιώσετε νά σάς εγκαταλείπει ό αγωνιστικός οίστρος ή σάς παραιτησε κάτι άλλο? Αυτή ή απομάκρυνση έχει νά κάνει καί με το στρογγυλεμα τής θέσης σάς για την ποαυ? Μήπως σάς μάλωσε κάποιος ή γενικά αλλάζετε θέσεις με τόση ευκολία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου