ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ χθες και σήμερα.. μέρος β΄



 ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ χθες και σήμερα..


μέρος β΄

Σήμερα από τους 24 αγροτικούς  συνεταιρισμούς του Ξηρόμερου  με συνολικά 3412 φυσικά μέλη που συμμετείχαν στην ΕΝΩΣΗ λειτουργεί και συμμετέχει μόνο ένας με την επωνυμία «αγροτικός συνεταιρισμός Ξηρομέρου» και σύμφωνα με πληροφορίες αριθμεί λιγότερα από 30 μέλη .

Επικαλούμαστε «πληροφορίες» για τον αριθμό των μελών  καθώς κατά ένα παράδοξο τρόπο ουδεμία πληροφορία υπάρχει στο διαδίκτυο καθώς δεν λειτουργεί ιστοσελίδα της Ένωσης Ξηρομέρου .

Ο νόμος όμως  4673 / ΦΕΚ A 52 - 11.03.2020  ρητά ορίζει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης  ,ήταν υποχρεωμένο έως 11/09/2020 να διατηρεί σε λειτουργία ιστοσελίδα, στην οποία αναρτώνται το καταστατικό του ΑΣ, όπως κάθε φορά ισχύει, η διεύθυνση της έδρας του, ο ΑΦΜ και η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) του, ο αριθμός ΕΜΑΣ, ο αριθμός των μελών του, τα ονοματεπώνυμα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου και οι ιδιότητές τους, ο Γενικός Διευθυντής του, εφόσον υπάρχει, οι προς έγκριση και οι εγκεκριμένες ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις, οι ανακοινώσεις του ΑΣ και οι προσκλήσεις προς τα μέλη του για τις γενικές συνελεύσεις.  

Ελπίδα όλων είναι έως 30.4.2021 που είναι η νέα  καταληκτική ημερομηνία για πλήρη εναρμόνιση με το νομοθετικό πλαίσιο έτσι όπως ορίζεται και με το ν.4737/2020(ΦΕΚτ.Α 204/22.10.2020)

 Αποτελεί υποχρέωση της εκάστου  διοίκησης να διασφαλίζει με κάθε μέσο και τρόπο την απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ λειτουργίας της ,  των αποφάσεων και κάθε είδους διοικητικής πράξης της, αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε νομοθετική ρύθμιση. 

Υποχρέωση πρωτίστως έναντι της κοινωνίας ,ιδιαίτερα όταν καλείσαι να διαχειριστείς περιουσιακά στοιχεία τα οποία αποκτήθηκαν με τα χρήματα από τους κόπους και το στέρημα  χιλιάδων αγροτών του τόπου μας. 

Αναφερόμαστε ενδεικτικά:  

- αποθήκες Τσαπουρνιά 

- Ξηραντήρια Φράξου

- Σούπερ μάρκετ –γραφεία

- Παλιό σούπερ μάρκετ

- Αποθήκες στην αερογέφυρα

- Αποθήκες στον κάμπο του αστακού (έναντι Καρφή) 

- Ξηραντήρια στη Γουριωτισσα κλπ

Η άλλοτε κραταιά  Ένωση που ανέπτυσσε ένα ευρύ πλήθος δραστηριοτήτων: SUPER MARKET, ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΑ ΣΠΟΡΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ, Ο.Π.Α.Κ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ,ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ- ΑΚΙΝΗΤΩΝ, κλπ έχει σήμερα  μετατραπεί σε παθητική επιχείρηση , σκιά του παλιού εαυτού της,  και έχει περιοριστεί  σε ένα ελάχιστο αντικείμενο εργασιών όπως  στην εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων , δηλώσεις ΟΣΔΥ κλπ 

Και όμως  υπάρχει η δυνατότητα, υπό άλλες συνθήκες να βρεθούν  εναλλακτικές προτάσεις, με  νέου τύπου επενδύσεις και καλλιέργειες, που  θα μπορούσε να τις υποστηρίξει και να τις προωθήσει με την ανάλογη υποδομή βοηθώντας κατά πρώτο λόγο των αγρότη παραγωγό ,και κατά δεύτερο τον τόπο και την ανεργία των νέων μας. 

Απαιτείται όμως η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ , η συμμετοχή των πολλών   , των πραγματικών ιδιοκτητών αγροτών  , και όχι των λίγων  αργόσχολων αγροτο-συνδικαλιστών που μόνο μέλημα τους είναι να παραγοντίζουν , να διαχειρίζονται κατά το δοκούν και ερήμην των πολλών την περιουσία των αγροτών αλλά και να προσλαμβάνουν ημετέρους..  

Τέλος στο έλεος του θεού παραμένουν  πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία  των αγροτικών συλλόγων των ΤΚ που σήμερα έχουν κλείσει ή υπολειτουργούν ή βρίσκονται υπό εκκαθάριση όπως  για πχ στη  Χρυσοβιτσα  , στο  Στρογγυλοβούνι ,στη Μαχαιρά, στη Μπαμπινη στις Φυτείες, Καραϊσκάκη  κλπ που κάποια  έχουν αξιοποιηθεί ως λαογραφικά μουσεία ,άλλα λειτουργούν ως  ιδιωτικά εργαστήρια και  αποθήκες ζωοτροφών  και άλλα ρημάζουν.

Σχόλια

  1. Τι δεν καταλαβαίνεις κόσμε του Ξηρομέρου ο πρόεδρος από την Χρυσοβίτσα με τον πρόεδρο από την ένωση έκαναν απολύσεις και μετακινήσεις υπαλλήλων για να προσληφθούν τα δικά τους παιδιά για να ελέγχουν κάποιους ψήφους για της δημοτικές εκλογές .
    Και κάτι τελευταίο στην Μαχαιρά ο συνεταιρισμός έγινε εργοστάσιο για οινοπνευματώδη ποτά στην Χρυσοβίτσα έγινε εργαστήριο για αλουμίνια και σιδηροκατασκευές στον Πρόδρομο έγινε ψησταριά τα ενοίκια από τους ιδιώτες που τα έχουν ποιος τα περνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόεδρε μην σκορπίζεις πικροχολα σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πρόεδρος της Ένωσης μπορεί να μας πει κάποιος πόσο περνει τα προϊόντα από την ένωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου