Δήμος Ακτίου Βόνιτσας: Η Oργανωτική Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821

Στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας από τον Αύγουστο του 2020 ξεκίνησε η προεργασία και η υποβολή προτάσεων για τους εορτασμούς της Επετείου της Επανάστασης του 1821 στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του Κέντρου Κοινωνική Μέριμνας και Ανάπτυξης του δήμου Ακτίου Βόνιτσας:

 «Η μεγάλη χρονιά για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση είναι πλέον γεγονός .Το 2021 είναι μία χρονιά ορόσημο για την πατρίδα μας. Ήδη στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας , από τον Αύγουστο του 2020 ξεκίνησε η προεργασία και η υποβολή προτάσεων για τους εορτασμούς της Επετείου της Επανάστασης του 1821 στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας .

Συγκροτήσαμε την οργανωτική επιτροπή 1821-2021 του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και καταθέσαμε όλες τις προτάσεις με σκοπό να τις μελετήσουν, να τις εγκρίνουν και να τις εμπλουτίσουν με ακόμη περισσότερες προτάσεις και σε ακόμη περισσότερες πόλεις και χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Η οργανωτική επιτροπή 1821-2021 του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό εκδηλώσεων ανάδειξης του σημαντικού αυτού ορόσημου στην ιστορία της Πατρίδας μα.

Στόχος της επιτροπής είναι να συμβάλλει στην υλοποίηση των δράσεων αυτών ώστε να εορταστεί με το λαμπρότερο τρόπο αυτή η σημαντική και ξεχωριστή Επέτειο.

Επιπλέον, σκοπός είναι να τιμηθούν και να αναδειχθούν γεγονότα της τοπικής μας ιστορίας, που συνδέονται με την Επανάσταση του 1821 αλλά και σημαντικές προσωπικότητες του τόπου μας.

Στην Οργανωτική Επιτροπή, συμμετέχουν προσωπικότητες που έχουν ασχοληθεί με τη συγγραφή της τοπικής ιστορίας μας ,δημοσιογράφοι που έχουν καταγωγή από τον τόπο μας αλλά και δημοσιογράφος που συνδέεται με φιλικούς δεσμούς με τον Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας , άνθρωποι πολιτιστικών συλλόγων με θεσμικό ρόλο και εμπειρία στα ιστορικά πολιτιστικά δρώμενα ,άνθρωποι της τέχνης και εκπαιδευτικοί γνώστες της τοπικής ιστορίας.

Πιστεύω ότι θα δώσει ο καθένας τον καλύτερο εαυτό του για να τιμήσουμε, όπως πρέπει τοπικά με μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις την Επανάσταση του 1821

Οργανωτική Επιτροπή Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021 Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

1. Παππά Βασιλική-Δημοσιογράφος (υπεύθυνη συντονίστρια εκδηλώσεων και δράσεων )
2. Μήτσης Νικόλαος-Ιστορικός Συγγραφέας-αναλυτής (συντονιστής ιστορικού υλικού εκδηλώσεων )
3. Αλαφογιώργος Αντώνης – Δημοσιογράφος
4. Βερύκιος Δημήτρης-Ηθοποιός /Σκηνοθέτης
6 Ζερβούλη Σπυριδούλα – Εικαστικός/Ζωγράφος
7. Κυρίκου Σταματίνα-Φιλόλογος / Πρόεδρος Εν Αθήναι Βονιτσάνων
8. Κακούρη Αρνή Λουκία – Φιλόλογος εκπαιδευτικός
9. Λούντζης Γεράσιμος – ιστορικός ερευνητής
10 Λούντζη Μαρία – Πετροπούλου – Καθηγήτρια Θεολόγος
11. Πατούλας Χρυσόστομος- Δημοσιογράφος / Συγγραφέας
12. Σόμπολος Παναγιώτης-Δημοσιογράφος
13. Στεργίου Δημήτρης-Πρόεδρος Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ΟΠΣΥΞ
14. Τσούκας Γεώργιος- πρώην γενικός διευθυντής στο υπουργείου ανάπτυξης – συγγραφέας του βιβλίου «Το Μοναστηράκι Βόνιτσας ….. στο πέρασμα του χρόνου»

Η πρώτη συνάντηση της επιτροπής θα γίνει μέσω skype ή zoom , ή άλλης διαδικτυακής εφαρμογής τέλη Φεβρουαρίου με πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου . Θα διοργανωθεί από το Κεντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας όπου θα είναι και ο συντονιστικός φορέας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με υπεύθυνο τον Πρόεδρο Παντελή Αποστολάκη και τον Αντιπρόεδρο Ξενοφώντα Καούρα

Πέρα από την επιτροπή ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο θα έχουν και οι πολιτιστικοί – κοινωνικοί σύλλογοι κάθε περιοχής που κατά τόπους μαζί με την οργανωτική επιτροπή θα συμβάλουν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων».

Σχόλια