Καταγγελίες για υποβιβάσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων στη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Υπαλλήλων της ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της 6ης ΥΠΕ καταγγέλλει τον Διοικητή Γιάννη Καρβέλη για υποβίβαση Διευθυντών και Προϊσταμένων στη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Η ανακοίνωση:

«Οι διοικητικές πράξεις υποβίβασης συναδέλφων Δ/ντών και Προϊσταμένων στη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, αποτελούν πράξεις απαράδεκτες, αντιβαίνουν τις αξίες και την δεοντολογία του διοικητικού συστήματος, προάγουν αναξιοκρατία και μετατρέπουν τις θέσεις των προϊστάμενων σε κομματικές.

Δεν έχουν προηγούμενο οι αποφάσεις αυτές, αφού όλες οι διοικήσεις της Υπε των τελευταίων χρόνων, δεν αντικατέστησαν προϊσταμένους , διευθυντές, σεβόμενοι απολύτως το έργο των συναδέλφων.

Ο Νομοθέτης έξαλλου μερίμνησε σύμφωνα με το αρ.30 του ν.4369/2016 ότι δεν μπορούν να αντικατασταθούν Προϊστάμενοι στο δημόσιο τομέα, μέχρι την επιλογή νέων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου.

Σήμερα που η χώρα μαστίζεται από την υγειονομική κρίση και το δημόσιο σύστημα δοκιμάζεται, η θεσμική εκτροπή πήρε τη μορφή παρεκτροπής, αφού διακυβεύεται η εύρυθμη λειτουργία της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ , των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας αρμοδιότητάς της σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η υπολειτουργία, σημαντικών δημόσιων εργαστηριακών δομών λόγω έλλειψης υλικών και αντιδραστηρίων, των οποίων οι ποσότητες περικόπτονται από την υγειονομική περιφέρεια, με αποτέλεσμα οι πολίτες να στρέφονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Καθώς επίσης και η μη υλοποίηση της δωρεάς του συστήματος LIS, για την μηχανοργάνωση πέντε Κέντρων Υγείας, προκειμένου να αναβαθμιστούν και να διασυνδεθούν με το κεντρικό διαγνωστικό εργαστήριο Πατρών.

Επιπρόσθετα, μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, η αδιαφορία του κ.Καρβέλη στην μη αποδοχή μέχρι στιγμής της προσφοράς του συλλόγου μας, προκειμένου να καλύψει το κόστος διενέργειας ελέγχου αντισωμάτων από το Εργαστήριο Πατρών, των εργαζομένων που έχουν εμβολιαστεί, χωρίς καμία επιβάρυνση για την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Ζητάμε:

Την ανάκληση των πιο πάνω αποφάσεων και την άμεση αποκατάσταση των συναδέλφων.

Την απρόσκοπτη προμήθεια υλικών και αντιδραστηρίων των Κέντρων Υγείας και των Εμβολιαστικών Κέντρων.

Την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με υγειονομικό και λοιπό προσωπικό.

 Και δηλώνουμε ότι,

ο σύλλογός μας και οι εργαζόμενοι μέλη του , δεν θα ανεχτούν κανενός είδους συμπεριφορές εκφοβισμού, που κυμαίνονται στα όρια του εργασιακού bullying και που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και το ήθος των εργαζομένων, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ»

Σχόλια