Κ.Υ. Μύτικα. Επί τέλους... Άρχισαν και προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Κ.Υ. Μύτικα.

 


Κ.Υ. ΜΥΤΙΚΑ

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ...
ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ
ΤΟΥ Κ.Υ. ΜΥΤΙΚΑ!

Του Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Εδέησεν ο Κύριος αλλά και οι αρμόδιοι φορείς, η 6η Υ.ΠΕ και η νέα δημοτική αρχή, ύστερα από καθυστερήσεις πολλών ετών, να αρχίσουν επιτέλους οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και στη συνέχεια άλλες συμπληρωματικές, που ήταν η αιτία να μένει κλειστό για πολλά χρόνια το νέο σύγχρονο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα!
Τελευταία οι αρμόδιες παραπάνω υπηρεσίες, υπακούοντες στη λαϊκή οργή, αγανάκτηση, αγωνία και ανησυχία των κατοίκων, αλλά και στο καθήκον και την αποστολή τους, υπό την απειλή και της πανδημίας και παρά τις δυσκολίες της γραφειοκρατίας, τις οποίες γνωρίζω από τις συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες μου με την 6η Υ.ΠΕ, τόσο με τη διοίκηση της όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της, επιτέλους «έκοψαν το γόρδιο δεσμό…» και σύντομα ο φρουρός της υγείας μας «θα άρει τις Πύλες» του!
Έκδηλη είναι η χαρά και ικανοποίηση όλου του κόσμου της περιοχής μας, που αντικρίζει κάθε μέρα τον Ναυπάκτιο εργολάβο κύριο Αναγνωστόπουλο με το συνεργείο του, να εργάζονται εντατικά για την αποπεράτωση των εργασιών.
Διακατεχόμενος από χαρά και ικανοποίηση και διαπνεόμενος από αισθήματα φιλοξενίας, επισκέφτηκα να χαιρετήσω και να ευχηθώ στους εργαζόμενους και τον εργολάβο καλή δύναμη για την ευόδωση των εργασιών του υψίστης σημασίας αυτού έργου! Για τα καλορίζικα θα λέγαμε οι λάτρεις της παράδοσης μας! Η σύζυγός μου τους προσέφερε καφέδες και τις επόμενες μέρες τσίπουρα. Έτσι έπρεπε. Την ίδια κίνηση είχαμε κάνει όταν χτίζονταν το νέο αυτό κτήριο, από την ανάδοχο του έργου μηχανικό κυρία Αικατερίνη Τσιπά.
Λαμβάνοντας σαν παράδειγμα τους πατριώτες Ηπειρώτες, που τόσο οι απόδημοι του εξωτερικού όσο και οι διαμένοντες στην Ελλάδα, έχουν εξοπλίσει με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Ηπείρου, έχω απευθυνθεί σε διάφορους ευκατάστατους απόδημους του εξωτερικού και εσωτερικού, και το παρόν άρθρο μου το θέτω υπόψη σε όλους ανεξαιρέτως τους απόδημους, να συνδράμουν και να έρθουν αρωγοί στην ιερή αυτή η αποστολή. Το ίδιο είχα πράξει στο παρελθόν, με τις δύο δωρεές ασθενοφόρων από τον αείμνηστο Νικόλαο Χιόνη. Αν έχουμε τα μηχανήματα, θα έχουμε έναν επιπλέον επιχείρημα, να ζητήσουμε από την Πολιτεία τον διορισμό ακτινολόγου, μικροβιολόγου κ.λπ.
Στην υπουργική απόφαση ίδρυσης του Κέντρου Υγείας, που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, υπάρχουν θεσμοθετημένες θέσεις γιατρών.
Πολιτική βούληση θα χρειαστεί! Τα ιατρικά μηχανήματα και ο κορονοϊός θα την επιβάλει!
Κρούομαι λοιπόν τις ευαίσθητες χορδές φιλοπατρίας - πατριδολατρείας των αποδήμων μας! Να ακούσουν τη φωνή των εδώ εναπομεινάντων συμπατριωτών τους, που «φυλάττουν Θερμοπύλες!
Είμαστε βέβαιοι ότι εδώ χτυπάει η καρδιά τους! Στα άγια πατρικά χώματα του Μύτικα, της Κανδήλας, του Αρχοντοχωρίου, της Παναγούλας, του Βάρνακα, της Επισκοπής, του Καλάμου και του Καστού!
Στη γριά μάνα και στο γέροντα πατέρα τους, στα αδέλφια τους, στους συγγενείς και φίλους, στους συγχωριανούς τους που φυλάνε τους τάφους των προγόνων τους!
Και η δική μας καρδιά, στα αδέρφια μας τους απόδημους χτύπα νύχτα και μέρα! Σας αγαπάμε και μας αγαπάτε! Είμαστε βέβαιοι! Τα αισθήματα αυτά είναι αμοιβαία! ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!
Με πικρό παράπονο σας χαιρετούμε, με το τραγούδι: «Ξενιτεμένο μου πουλί και παραπονεμένο… Η ξενιτιά σε χαίρεται και εγώ έχω τον καημό σου…». Καημός αβάσταχτος! Όποιος τον έχει ζήσει μας καταλαβαίνει!

Μύτικας 26 Φεβρουαρίου 2021

Νίκος Θωμά Νταής, σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου
FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA (FNSI)

Σχόλια