ΗΛΙΑΣ Ν. ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ :Τα "γιουσουφάκια" …



 Τα "γιουσουφάκια"  …

Τα σύγχρονα "γιουσουφάκια"  σε διατεταγμένη υπηρεσία από τα "αφεντικά" τους, προσπαθούν ,ανεπιτυχώς βέβαια, να κάνουν το μαύρο - άσπρο.

Μηδενίζουν αρχές, σπιλώνουν τη συνείδησή τους, τραυματίζουν την αξιοπρέπειά τους, αθετούν το ρόλο, που τους έλαχε ο Θεός να παίζουν και καταντούν κοινοί κεκράκτες και ευτελείς κλακαδόροι.

Ερμηνεύοντας τον νόμο κατά το δοκούν ,χωρίς  σεβασμό στις σύννομες διαδικασίες, εκφράζουν υποβολιμαία  άποψη  καθώς  εμφανώς  τα έχουν όλα γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Κι αν τολμήσει  κάποιος από την  Υπηρεσία να πει αυτός είναι ο νόμος και αυτές οι οδηγίες εφαρμογής του,παρεμβαίνουν τα "γιουσουφάκια"  με «προσωπική γνώμη» για να τον  συνετίσουν  ότι πρέπει …

και πάνω και πέρα από αυτό που  προβλέπει ο νόμος!

Κι αν διανοηθεί κάποιος να κάνει έστω και ελάχιστη καλοπροαίρετη κριτική στα πεπραγμένα τους , τότε όλα τα πτηνά του δάσους, υποτελείς, υποτακτικοί, σφουγγοκωλάριοι , οσφυοκάμπτες, γυμνοσάλιαγκες, Μπεκάτσες, τσίχλες, περιστέρια, αηδόνια, τσαλαπετεινοί και παγόνια του επιτίθενται ωρυόμενοι ως ξεφωνημένες λουγκρες δείχνοντας και μιλώντας μόνο για τα πεπραγμένα του  χείριστου   χτες αποσκοπώντας να αποκρύψουν  τα του… σήμερα 

Κι αναρωτιέσαι αν είναι παράδειγμα προς αποφυγήν γι αυτούς το χείριστο χθες ή προς μίμηση; 

Βέβαια θα μου πεις ,η αιδημοσύνη στις μέρες μας είναι σπάνιο χαρακτηριστικό και αφορά ανθρώπους με αυτογνωσία και ανιδιοτέλεια, ενώ η αναίδεια ενδημεί πολλάκις στα πέριξ της εξουσίας δώματα.

Επειδή, όμως, σε αυτό τον τόπο όλοι, λίγο - πολύ, γνωριζόμαστε, γνωρίζουμε, ο ένας, τι καπνό φουμάρει ο άλλος, θα συνιστούσα   ψυχραιμία και νηφαλιότητα..

Του κόσμου τα περιπαίγματα, τον κόσμο περιπαίζουν  λέει ο λαός… 

Σ’ αυτές τις καταστάσεις όμως έρχονται στη θύμηση μου οι πάντα επίκαιροι στίχοι του Κώστα Βάρναλη από το ποίημα «Ελεύθερος Κόσμος»


...και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι,

του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα!


ΗΛΙΑΣ Ν. ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ 


Σχόλια