ΝΙΚΟΣ ΖΩΓΑΣ: Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι...

 


ΝΙΚΟΣ ΖΩΓΑΣ: Με μεγάλη μου χαρά ενημερώθηκα για την τοποθέτηση νέου περιφερειακού ιατρού στο χωριό μου την Παλαιομάνινα!


Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι...


Το 2011 που ανέλαβα πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του χωριού μου δεν υπήρχε γιατρός, διοτι είχαν καταργηθεί τα αγροτικά ιατρεία και ιατρό δικαιούνταν μόνο τα περιφερειακά ιατρεία, σύμφωνα με τον νόμο.


Μετά από τις ενέργειες του τότε Δημάρχου Ξηρομέρου Κου Πυθαγόρα Σαμαρα και με τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό υγειας κο Μάριο Σαλμά καταφέραμε και η Τοπική Κοινότητα Παλαιομάνινας  εντάχθηκε στα περιφερειακά ιατρεία όπου πάντα προβλέπεται μόνιμη θέση ιατρού.

Διορίστηκε το 2012 μόνιμη ιατρός, εξοπλίστηκε το ιατρείο με τα απαιραίτητα τεχνολογικά μηχανήματα καθώς και ηλεκτρονικό  υπολογιστή (δωρεά από την περιφέρεια Αιτ/νιας) σύνδεση με Ίντερνετ και τηλεφώνου (από τον Δήμο Ξηρομερου) ένα κρεβάτι (από τον τότε διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου κο Λάμπρο Δημητρογιάννη) για την καλύτερη λειτουργία του ιατρείου και την εξυπηρέτηση των κατοίκων!


Η γιατρός όπου η οργανική της θέση ήταν στην Παλαιομανινα, εκτελούσε τα καθήκοντα της κανονικά για παραπάνω από 4 συναπτά έτη όπου μετά  παραιτήθηκε.


Για το λόγο ομως ότι το ιατρείο είναι περιφερειακό και η θέση δεν χάνεται, γίνεται ξανά προκήρυξη για να προσληφθεί γιατρός.


Για του λόγου του αληθές αυτοί που συνέβαλλαν για την προσπάθεια αυτή είναι οι πρώην: Δήμαρχος Ξηρομερου Κος Πυθαγόρας Σαμαράς και ο Αναπληρωτης Υπουργος Υγειας Κος Μάριος Σαλμάς.


Και φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλλαν εκ νέου για την τοποθέτηση μονιμης ιατρού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συγχωριανών μου!


Με τιμή 


Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Ξηρομέρου


           Ζώγας Νικόλαος

Σχόλια