Επίθεση σε αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος και τρίτος κατηγορούμενος

Προφυλακιστέος ένας ακόμη κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες με τρεις συνολικά προφυλακίσεις, ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι 16 κατηγορούμενοι της υπόθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε αμέσως μετά τη σημερινή απολογία του στην ανακρίτρια ένας ακόμη κατηγορούμενος για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας που σχετίζεται με την αποτρόπαια επίθεση σε βάρος του αστυνομικού την περασμένη Τρίτη στη Νέα Σμύρνη. Πρόκειται για έναν 22χρονο άνδρα, ο οποίος κατά την απολογία του φέρεται να αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικές αρχές τον εντόπισαν από το πορτοφόλι του που βρέθηκε στο σημείο των συμβάντων. Η προφυλάκισή του 22χρονου είναι η τρίτη κατά σειρά για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.

Αντίθετα άλλοι δυο κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για εκρηκτικά, κ.ά αδικήματα (όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας) αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους σήμερα, ενώπιων της ανακρίτριας, με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Προφυλακιστέος και ο 30χρονος «Ινδιάνος»

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής προφυλακιστέος είχε κριθεί μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 30χρονος, αποκαλούμενος και ως «Ινδιάνος», ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που έριξε τον αστυνομικό κάτω από τη μοτοσυκλέτα του για να λάβει αμέσως μετά χώρα η αποτρόπαια επίθεση σε βάρος του.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Υποστήριξε πως δεν βρίσκονταν καν στη Νέα Σμύρνη κατά το χρόνο που έλαβαν χώρα τα γεγονότα αλλά σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, επικαλούμενος μάλιστα και μάρτυρες που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την παρουσία του εκεί. Ωστόσο, δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα, καθώς προφυλακίστηκε. Ακόμη χθες στην φυλακή οδηγήθηκε και ένας ακόμη κατηγορούμενος, ηλικίας 23 ετών ο οποίος αντιμετωπίζει και εκείνος το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, όσον αφορά στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.

Αντίθετα, διαφορετικής ποινικής μεταχείρισης έτυχε ο 22χρονος συγκατηγορούμενός του, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 1000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως σε βάρος του 22χρονου είχε επίσης ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ωστόσο, στην ανάκριση ο εν λόγω κατηγορούμενος κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που αφορούν σε εκρηκτικά, κ.ά, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του στην άγρια επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

 Έξι κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Ακόμη, για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν επιπλέον έξι κατηγορούμενοι για αδικήματα, κατά περίπτωση σε βαθμό κακουργήματος, όπως αυτό της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης καθώς και για πλημμελήματα όπως εξύβριση, σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ειρήνης, κ.ά. Σε βάρος των έξι κατηγορουμένων επιβλήθηκαν κατά περίπτωση οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Τέλος, κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε επτά ανηλίκους, οι οποίοι απολογήθηκαν σε ανακρίτρια ανηλίκων και αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο να παρακολουθούνται από κοινωνικό λειτουργό. Σε βάρος τους κατά περίπτωση είχε ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη για αδικήματα, όπως έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη όπως και για τα πλημμελήματα της εξύβρισης, της σωματικής βλάβης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, κ.ά

protothema.gr

Σχόλια