Νίκος Ζώγας :Η αποκατάσταση του δρόμου Στουπί -Παλαιομάνινα είναι γεγονός!

 Η αποκατάσταση του δρόμου Στουπί -Παλαιομάνινα είναι γεγονός!

Μεγάλη μέρα η σημερινή!

Μέρα που επιτέλους μετά από πολλά χρόνια υλοποιείται ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους των  Τοπικών Κοινοτήτων Παλαιομάνινας, Στρογγυλοβουνίου-Πηγαδίων αλλά και όλων των Δημοτών!

Πρόκειται για τον δρόμο που συνδέονται αυτά τα χωριά με τον Αστακό την έδρα του Δήμου, Στουπί – Παλαιομάνινα.

Ένα έργο που τόσα χρόνια έπαιζε τον ρόλο της μπάλας που την πετούσαν πότε στην αρμοδιότητα της περιφέρειας και πότε του Δήμου!

Τελικά ο Περιφερειάρχης κος Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και έργων κος Θανάσης Μαυρομμάτης έδειξαν ευαισθησία και είχαν το σθένος να υλοποιήσουν αυτό το τόσο μεγάλο έργο για την περιοχή!

Θέλω να τους ευχαριστήσουμε προσωπικά και εγώ και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Γιάννης Ζορμπάς διότι αυτό το έργο ήταν διακαής επιθυμία να υλοποιηθεί!

Όμως δεν είναι ο μόνος δρόμος που χρειάζεται άμεσα επίλυση, επιθυμία λοιπόν και δίκη μου και του Κου Ζορμπά είναι να ενταχθεί στα έργα αποκατάστασης και ο δρόμος Βαλόστρατο-Χρυσοβιτσα, Αγράμπελο-Πηγάδια και Παλαιομάνινα – Πεντάλοφος που συνδέεται με την Ιόνια οδό .Αυτο το αίτημα το οποίο εξέφρασα στην σημερινή επίσκεψη που έκανε στο σημείο Στουπί σήμερα ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μαυρομμάτης και είχα την χαρά και την τιμή να τον συγχαρώ από κοντά και τον ίδιο αλλά και να μεταφέρει τις ευχαριστίες μου και στον ίδιο τον Περιφερειάρχη!

Ο κος Μαυρομμάτης μου απάντησε ξεκάθαρα ότι οι δρόμοι Βαλόστρατο-Χρυσοβίτσα και Αγράμπελο -Πηγάδια βρίσκονται στην αρμοδιότητα του Δήμου Ξηρομέρου, η Περιφέρεια έχει στον σχεδιασμό της πρώτα να υλοποιήσει ότι υπάγεται στην δίκη της αρμοδιότητα και εν συνεχεία με όσες δυνατότητες έχει να προχωρήσει και σε αλλά έργα.

Όσο για τον δρόμο Παλαιομάνινα-Πεντάλοφος λόγω της μεγάλης απόστασης θα μελετήσει το θέμα  με μεγάλη ευαισθησία!

Με τιμή

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου

Ζώγας Νικόλαος

Σχόλια